Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Vi måste undvika att skapa utsatta områden"

Johann Wolf (SD) skriver i en debattartikel om behovet av att förbygga uppkomsten av utsatta områden.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nynäshamns kommun måste prioritera åtgärder som förhindrar uppkomsten av utsatta områden, menar Sverigedemokraterna.

Bild: Izabelle Johannisson

Annons

Otrygghet är tyvärr något som breder ut sig i vårt land. I NP den 29 oktober konstaterades att hela 40 procent av Ösmos invånare känner sig otrygga när det går ut på kvällen.

Det här är tyvärr inte förvånade. Så kallade utsatta områden med gängvåld och skjutningar finns runt om Nynäshamn i såväl Södertälje som Botkyrka och Haninge. Än så länge finns inget område som klassats så i Nynäshamn. Att ha ett utsatt område inom en kommuns gränser innebär stora problem och sådana områden är nästan omöjliga att få bort.

Annons

Annons

Vi Sverigedemokrater har därför skickat in en motion till Nynäshamns fullmäktige, där vi poängterar vikten av att kommunen prioriterar åtgärder som hindrar uppkomsten av sådana områden i allt vad kommunen företar sig. I första hand är det bostadspolitik, skolpolitik och socialpolitik som är i fokus. I exempelvis Ösmo planeras en stor utbyggnad och det är av stor vikt att denna aspekt beaktas vid planeringen. Särskilt viktigt är att kommunen inte riskerar att råka ut för så kallad social dumpning.

För Sverigedemokraterna Nynäshamn

Johann Wolf, gruppledare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy