Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Våra unga förtjänar ett eget boende"

Tommy Cumselius (M) och Harry Bouveng (M) skriver i en debattartikel om planeringen av kooperativa hyresrätter vid Ösmo station.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nära det gamla stationshuset i Ösmo planerar Bokoop att bygga cirka 120 kooperativa hyresrätter.

Bild: Ellinor Molin

Annons

Politik är ju spännande, speciellt när vi har samma mål men med så olika viljor på hur vi når dit.

Vi moderater värnar om att utveckla Nynäshamn till en plats för alla, med varierande boendeformer. Vi har idag områden som Segersäng som är en bullerby för barnfamiljer, vi har den majestätiska Fyren, med utsikt över obrutet hav och även olika typer av boenden för våra seniorer. Men vi har också många områden där generationer blandas och nu utvecklas bland annat Källberga och Björsta med varierande boendeformer.

Annons

Annons

Nu vill Bokoop bygga kooperativa bostäder för unga medborgare vid tågstationen i Ösmo och den 18 februari 2021 beslutade kommunstyrelsen att inleda förhandlingar om en direktmarkanvisning till dem och vi ska nu ta ett beslut om markanvisningsavtalet vid nästkommande kommunstyrelsemöte.

Socialdemokraterna och Sorundanet, som inte verkar vilja ha moderna, bra och relativt billiga ungdomsbostäder röstade för i stället för avslag respektive återremiss.

Enligt vår uppfattning är invändningarna bara ett försök att försena och förhindra utvecklingen av Ösmo och Nynäshamns kommun.

Bokoop har nyligen väldigt tydligt berättat i en artikel i NP om sina planer och affärsidé och vi moderater välkomnar deras initiativ och ser så många fördelar. Vi håller också med Bokoops åsikt om att vår förvaltning har gjort ett bra jobb i detta ärende.

Bokoop vill att den yttre miljön och byggnaderna anpassas till omgivningen, målet är Ösmo som en trädgårdsstad helt enkelt. Det görs en stor satsning på att projektet ska präglas av hållbarhet. Parkeringen som i dag är ett tillhåll för diverse oönskade aktiviteter blir kvar men tillförs genom Bokoops byggnader liv, ljus och rörelse som bidrar till att göra området tryggare att vistas i. Det ges även möjlighet till verksamhetslokaler, typ café, kiosk, frisersalong, butik och liknande.

Annons

Vi hoppas nu självklart att vi i de politiska partierna kan enas, så att projektet som ju bidrar till såväl utveckling av Ösmo som ökad trygghet runt stationen, kan komma vidare utan ytterligare fördröjning.

Tommy Cumselius (M)

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy