Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"SD är inte rätt parti för att lösa trygghetsproblemen"

Lasse Andersson riktar i en debattartikel kritik mot Sverigedemokraternas politik i trygghetsfrågor.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I Ösmo bor det relativt många personer som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Kanske är det en orsak till att invånarna i Ösmo känner sig otrygga, menar Lasse Andersson.

Bild: Mats Wikman

Annons

Vi kunde nyligen läsa ett debattinlägg i NP där Sverigedemokraterna i Nynäshamn lyfte upp frågan runt otryggheten i samhället och kriminalitet. Det skulle självklart kunna läsas som ett rent komiskt inslag, men tyvärr menade de allvar.

Människor som bor i Ösmo upplever sig otryggare än i andra kommundelar har vi tidigare kunnat läsa. Att människor upplever sig otrygga innebär inte att man är det, vilket vi ju vet.

Kanske kan en orsak till människors otrygghet i Ösmo vara den att det är ett starkt SD-fäste. Vi vet att SD är överrepresenterade som parti med kriminellt belastade företrädare.

Partiets medlemmar och dess väljare har dessutom en speciell förmåga att hota personer som har avvikande åsikter mot vad de har. Jag har vid flertal tillfällen fått höra att min fru och mina döttrar bör våldtas, på grund av mina åsikter. Det har gjort att vi som familj är otrygga och min fru kan till exempel inte vara ute och motionera på kvällar utan sällskap av mig eller någon annan. Hotbilden mot kvinnorna i min familj upplever vi som stor.

Annons

Annons

Denna hotbild upplever så klart många andra som lever i partiets starka områden.

Det är dessutom viktigt att lägga på minnet att partiets ledare Jimmie Åkesson i somras i ett Twitter-inlägg gjorde tydligt att partiet står fast i sin historia och är stolta över den. Det är fortfarande det parti som man en gång startade menade han. Partiet är grundat av nazister och uttalandet talar därmed tydligt om att partiet fortfarande står för den ideologin.

Samtidigt har vi i våra brevlådor fått partireklam där det står att detta parti har lösningarna på kriminalitet och annat. Men vi vet historiskt hur partiet löst sina problem.

Min svärfar flydde nazismens Tyskland för att familjen inte ställde upp på ideologin och kom till Sverige som 9-åring.

Han har fortfarande kvar sin bok där det bekräftas att de är arier och därmed inte skall utsättas för styrets lösningar på problemet.

I och med partiets ledares tydliga ställningstagande att partiet fortfarande står kvar i de rötter där det en gång bildades får vi därför ta detta på ett stort allvar. Vi vet precis hur partiet tänker sig lösningarna på problemen och det enda som hänt är att man bytt fienden från judar till muslimer.

Deras hotbild, där muslimerna är hotet, kommer dessutom från en konspirationsteori som inte har någon som helst verklighetsförankring. Det är en konspirationsteori som saknar grund men som SD svalt med hull och hår. En stark företrädare för den teorin var partiets tidigare riksdagsledamot Kent Ekeroth. Han drev denna teori hårt och satt i högt uppsatta grupper där man spred denna konspirationsteori.

Annons

Annons

Är verkligen SD det parti som skall lyfta frågan om kriminalitet och otrygghet i landet?

SD har svårt för invandrare och beskyller dem ofta för att det är den gruppen som är roten till det onda. Men som grupp är SD-politiker betydligt mer kriminella än vad invandrare är.

Sverigedemokratiska politiker är dubbelt så mycket kriminellt belastade än samtliga övriga partier tillsammans. Så vi betackar oss för deras lösningar.

Förra gången blev sannerligen inte bra och ingenting tyder på att det blir bättre för att vi gör om det.

Lasse Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan