Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Samarbeta över partigränserna om ny gång- och cykelväg"

Bernt Wåhleman skriver i en debattartikel om behovet av partiöverskridande samarbete i frågan om en gång- och cykelväg mellan Ösmo och Spångbro.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bernt Wåhleman.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

En vädjan till de politiska partierna i Nynäshamn. Partipolitisera inte frågan om en gång- och cykelväg mellan Ösmo och Spångbro.

Jag som skriver detta är visserligen medlem i Liberalerna i Nynäshamn men också i Aktionsgruppen för en GC-väg mellan Ösmo och Spångbro. I den gruppen finns förutom icke politiskt aktiva, också personer som är aktiva i olika partier. Men ingen av oss sitter där på något politiskt mandat utan vårt engagemang hör samman med att vi bor i Sorunda och många av oss bor dessutom efter väg 225 och måste ofta använda vägkanterna med risk för eget liv då vi skall gå till busshållplatsen eller göra en promenad tillsammans med en hund.

Annons

Annons

Det som har utmärkt kommuner, som till exempel Trosa, som med framgång och med kommunal delfinansiering byggt GC-vägar efter vägar som Trafikverket ansvarar för, är att det rått politiskt enighet om finansiering av dessa vägar.

Om vi däremot börjar diskutera vem som gjort vad, efter den aktuella sträckan, så kommer i princip alla våra partier tvingas stå vid skampålen och det löser inte frågan. Visa därför i stället i beslut som skall tas i kommunfullmäktige i höst, att i denna fråga är vi överens. Först då tror jag att en sådan väg kommer till stånd.

Bernt Wåhleman, medlem av Aktionsgruppen för GC-väg mellan Ösmo och Spångbro

Annons

Annons

Till toppen av sidan