Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Oacceptabelt att bli kollektivt anklagad för rasism"

Barbro Gard Wihlén i Ösmo riktar i en insändare kritik mot Hyresgästföreningen i Nynäshamn. Hon accepterar inte att som en del av ett kollektiv bli anklagad för rasism.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att utan grund anklaga en hel grupp för att vara rasistisk är ett oacceptabelt tilltag, anser Barbro Gard Wihlén.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Jag satt i lugn och ro i soffhörnan och broderade på en adventskalender till barnbarnsbarnen i Lund när telefonen ringde och störde min arbetsro. Det var en representant från Nynäshamns hyresgästförening som ville boka ett möte med hyresgästföreningen LH Musköten. Så blev bestämt och orsaken var, att en i styrelsen för bostadsområdet hade uttryckt sig rasistiskt till en av bostadsbolaget Balders anställda på bostadsområdet Musköten. Jag blev upplyst vem personen var och inget mer.

Annons

Annons

Mötet kom. Två personer från Nynäshamns hyresgästförening och åtta styrelsemedlemmar från LH Musköten deltog. Vi i LH Musköten var kollektivt dömda som rasister. Efter en föredragning om etik, moral och människors lika värde och en del diskussioner blev vi uppmanade att kollektivt be Balders personal om ursäkt, vilket Balders representant i Stockholm krävde.

För min privata del godtar jag inte en sådan behandling. Jag tänker inte be om ursäkt för något jag inte är orsak till. Jag var inte med vid det refererade tillfället och fick i efterhand reda på att det var ett ytterst privat samtal.

Jag och övriga i föreningslivet, som arbetar ideellt har rätt att sitta i soffhörnan och brodera på vår fritid utan att störas av sådant trams som ni två ombud har ställt till med.

Ni hade namn och kunde ta detta privat med denne som ni påstod ha uttalat sig rasistiskt. Denna person har även rätt att försvara sig mot angivare och bli rentvådd om det är felaktiga påståenden. Måste vi Muskötenbor ha ojäviga vittnen med oss när vi ska gå till kontoret för att påpeka fel?

Jag kommer att kontakta Balders Sverige-vd om det inträffade. Jag känner mig rejält kränkt och jag vet att övriga i styrelsen känner likadant.

Vidare skall jag skicka en skrivelse till högsta instans inom Hyresgästföreningen, så att styrelsen får granska Nynäshamns hyresgästförening.

Barbro Gard Wihlén

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy