Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Alliansstyret har inte gjort kommunens skolor bättre"

Socialdemokraterna riktar i en debattartikel kritik mot den borgerliga alliansens skolpolitik i Nynäshamn.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kommunens skolor behöver mer resurser, menar Socialdemokraterna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bild: TT

Annons

Säga vad man vill om Lärarförbundets val av sätt att granska skolkommuner, men det är åtminstone samma kriterier varje år. Detta gör att man faktiskt kan jämföra sin egen kommuns skolverksamhet år från år. Tanken är man ska ha resultatet som utgångspunkt för egna förbättringar, som ska synas tydligt.

Men icke, sa Nicke. Det vi nu kan konstatera är att det verkligen inte blivit bättre med alliansens omvända Robin Hood-politik.

Annons

Annons

Det går inte att bara skära ned till den kommunala skolan genom ofantliga besparingskrav för att ge till fristående aktörer genom etableringsbidrag med mera och tro att det ska öka kvaliteten i våra skolor.

Hur kan man tro att denna tilltro och dyrkan av fristående aktörer, och stora kommunala besparingskrav med undervisning i storgrupper, få lärare och lite resurser bättre ska kunna hjälpa våra elever som behöver hjälp för att klara matematikuppgifterna?

Hur kan man tro att ständiga sparkrav i den kommunala skolverksamheten och frikostighet till fristående aktörer ska locka behöriga lärare att söka hit?

Hur kan man tro att elever, föräldrar och personal förstår och håller med om att bara man skär ned och avstår en massa saker, minskar personalstyrkan, och står ut några år, som tack istället får se en ny byggnad växa fram?

Hur kan man tro att elever, föräldrar och personal ställer upp, och är förstående med dessa uppoffringar som alliansens skolpolitik innebär?

Vore det inte bättre med färre fristående och flera kommunala verksamheter där skattemedel verkligen används till utbildning som kommer alla till del?

Vore det inte bättre med ett ökat nämndbidrag där våra skattepengar möjliggjorde mindre elevgrupper, fler lärare och ökade personalresurser i förskolan, fritidshemmen och i våra skolor?

Annons

Till sist vill vi också påminna om, med anledning av alliansens debattartikel om Sunnerbyskolan i NP, att det inte var alliansen som föreslog en ny förskola och en ny skola i Sunnerby för några år sedan utan oppositionen. Däremot hedrar det alliansen att lyssna in argument och sedan ändra sig till ett klokare beslut.

Annons

Socialdemokratiska ledamöterna i barn-och utbildningsnämnden

Gill Lagerberg

Johan Forsman

Ingrid Bergander

Amanda Hedström

Ie Frisén

Christer Dahl

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy