Annons

Annons

Annons

Läsartext
Fixaren besökte PRO i Ösmo

Ösmo PRO fick besök av fixaren Peter Andersson.

Text

Detta är en läsartext.

Fixaren Peter Andersson. Foto: Ulla Laiho

Annons

Vi inledde vår medlemsträff den 17/11 med ett besök av fixaren från Nynäshamns kommun, 48-årige nynäshamnaren Peter Andersson med bakgrund som snickare och låssmed. Han berättade att den som är 75 år eller äldre eller har en funktionsnedsättning kan få hjälp att fixa praktiska saker i hemmet. Tjänsten är gratis och gäller i hela kommunen. Han hjälper till med exempelvis gardinuppsättningar, att byta glödlampor, enklare reparationer och att installera bredband.

Annons

Annons

Fixaren förebygger på så sätt olyckor. Många äldre ramlar och skadar sig i hemmet när de ska byta gardiner, glödlampor eller göra något annat praktiskt. Det kan man undvika genom att ringa honom. Han nås via telefon 08-520 739 11. Han kör en vit Peugeot som har texten "Fixaren" på sidorna. Peter visar alltid legitimation vid hembesök.

Det blev en intensiv frågestund från de cirka 40 medlemmarna. Efter all viktig informationen tackade Inga-Britt med att överräcka en blombukett.

Därefter började medlemsträffen. Ordförande Inga-Britt Brage fortsatte med att gå igenom verksamhetsplanen för 2022 och berättade om de eventuella problem som kan påverka planen, exempelvis konsekvensen av beslut på grund av covid-19 pandemin, vilka ligger helt utanför vår kontroll. Vidare kan bidragen från ABF för våra cirklar och annat i deras regi komma att minska på grund av regeländringar.

Gunnel Svennberg, vår kassör, presenterade budgeten för 2022. Hon berättade vilka intäkter och kostnader som ingick i det budgeterade resultatet. Medlemsavgiften för PRO Ösmo föreslogs bli oförändrad.

Medlemmarna godkände enhälligt verksamhetsplanen och budgetförslaget för 2022 samt att avgiften är oförändrad för 2022.

Inga-Britt gav sedan medlemmarna information om aktuella ärenden. Därefter avslutades mötet med kaffe och smörgås och dragning på lotterier.

Ulla Laiho, PRO Ösmo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan