Annons

Annons

Annons

Läsartext
Nostalgi vid lunchen i Ösmo församlingshem

Ösmo-Torö församling fick besök av Karin Karlberg.

Text

Detta är en läsartext.

Karin Karlberg. Foto: Max Möllerfält

Annons

Det är alltid lika roligt att komma till Ösmo församlingshem, där det en gång i månaden finns tillfälle att äta en god lunch. Den är tillagad med kärlek och smör av husmor Ami.

Med god hjälp av Anki får vi oss även tillgodo kaffe med god kaka. Man har en pratstund med sin bordsgranne och lämnar församlingshemmet med magen fylld med något gott och huvudet fyllt med något intressant som man pratat om.

Annons

Annons

Det brukar också vara  någon form av ”underhållning”, som även stärker själen. Torsdagen den 11 november kom Karin Karlberg och talade över ämnet ”Förebilder”.

Vad har vi för förebilder var och en? Vad är en förebild för dig? Förebilder är inte alltid ofelbara människor. Man har någon som är värt att ha som förebild. Du som har en förebild bör nog ha lite avstånd till den personen.

Karin berättade om sina tre kvinnliga förebilder, som betytt en del för henne i sitt liv:

Miriam, hon var en rådig kvinna, som förekommer i Gamla testamentet. Tant Gurli, som ledde söndagsskolan där Karin bodde. Frida, född 1890, Karins farmor som aldrig menade sig vara bättre och inte heller sämre än någon annan.

Vem är då Karin Karlberg? Hon är en tidigare kyrkoherde och kontraktsprost i Södertälje, där hon verkat i 26 år. Nu med pension, kontaktad av vår komminister Allan Willny, för att dela med sig av detta ”kåseri”, om man nu får säga så om ett så fint och målande framträdande.

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan