Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"SN är för lägenheter för unga i Ösmo"

Lena Dafgård och Per Ranch i Sorundanet Nynäshamns kommunparti skriver i en debattartikel om ungdomslägenheter i Ösmo.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sorundanet tycker att det ska byggas fler bostäder för unga i Ösmo.

Bild: David Klasson

Annons

Vi i Sorundanet Nynäshamns kommunparti vill ha ungdomslägenheter i Ösmo. Redan i vår första vision 2005 fanns lägenheter för ungdomar med och då inte bara i orten Ösmo utan i hela vår kommun.

Vi bedömer att Ösmo blir centralort i vår kommun på sikt. Det nya området Källberga med 700 nya familjer förstärker denna utveckling. Ösmo kommer vara den naturliga platsen för utbildning, handel, kommunal service och kollektivtrafik för de familjer som flyttar till Källberga.

Annons

Annons

Ny simhall, nya förskolor och nya skolor kommer byggas i Ösmo. Kanske hamnar även vårt nya kommunhus och vårt nya gymnasium i Ösmo? Detta kräver en väl genomtänkt långtidsplan för markanvändning.

Att ta bort infartsparkeringar vid Ösmo station för att bygga lägenheter kommer i konflikt med hållbarhetskrav på ökat utnyttjande av kollektivtrafiken. Därför anser vi att ungdomslägenheterna ska lokaliseras till en annan plats i Ösmo. Lyssna gärna på invånarna i Ösmo om exakt var.

Sorundanet Nynäshamns kommunparti har två gånger, 2008 och 2017, haft motioner om etiska riktlinjer för förtroendevalda. Den första motionen blev avslagen och den andra blev besvarad i kommunfullmäktige.

Vi blir därför mycket förvånade och besvikna när vi läser moderaterna Tommy Cumselius och Harry Bouvengs insändare där de anklagar oss för att inte vilja bygga ungdomslägenheter i Ösmo. Vi har tidigare konfronterat den moderata ledningen i vår kommun rörande spridandet av osanningar. Orsaken är att medlemmar hos oss har blivit hotade på grund av osanningar som vissa moderater har spridit. Den moderata ledningen har bett om ursäkt och lovat att detta inte ska upprepas.

Annons

Vi vill se en faktabaserad debatt där alla partier berättar om vad de vill och avstår från att tolka och recensera andra partiernas politik. Det har vi nog av inom region- och rikspolitik. Låt oss uppträda som vuxna och föredömen i kommunpolitiken!

För Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Lena Dafgård och Per Ranch

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy