Annons

Annons

Annons

Läsartext
Sotholms härads hembygdsförening ordnade julmarknad

En traditionell julmarknad arrangerades på hembygdsgården i Nynäshamn.

Text

Detta är en läsartext.

Annons

Lördagen den 27 november var det äntligen julmarknad på hembygdsgården i Nynäshamn.

Vädret var blåsigt och kyligt, men trots det kom det en jämn ström med julmarknadslängtande folk till den julpyntade parken. Det var laddat med olika försäljare, med både böcker och traditionella julsaker utomhus. Tenntrådsarbete och keramik i båtmuseet. Lekstugan fick agera fiskdamm och i vagnsmuseet var det loppis med väldigt mycket prylar av alla sorter.

Annons

Annons

I Trollstastugan var det ätbart till salu: De traditionella mycket omtyckta äpplemunkarna doftade lång väg, läcker lokal ”Flora-Honung” från Floravägen och diverse ekologisk mat med medeltidskryddor. Dessutom såldes den ”nya tidens” 3D-skrivna juldekorationer av miljövänlig PLA-plast (baserad på rörsocker).

Nytt för i år var även ett välbesökt café i Gula Villan med hembakat bröd till kaffet. Den traditionella jul-tombolan fanns strax innanför dörren liksom bokförsäljningen.

Utomhus fanns det grillad korv, som komplement till caféet och dessutom kolbullar i smedjan. Den stora julbocken kunde barnen sitta på och om dom ville rida på något, som flyttade sig, så fanns en vit häst på festplatsen.

Lena Håkansson, Sotholms härads hembygdsförening

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan