Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Dags att demonstrera vid landstingshuset – regionen ignorerar väg 225"

Aktionsgruppen för gång- och cykelväg längs väg 225 borde planera in en demonstration utanför landstingshuset på Kungsholmen, skriver Bo Persson (L) i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bo Persson (L).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Häromdagen kom det en remiss från Region Stockholm: Förslag till Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län för perioden 2022-2033 till länets kommuner.

I länsplanen föreslås vilka satsningar som ska göras på länets trafikinfrastruktur. Den tar bland annat upp namngivna cykelstråk på statliga vägar. Väg 225 finns inte med i den uppräkningen av objekt, och inte heller i något annat sammanhang. Nynäshamn nämns en gång och det gäller bullerdämpande åtgärder längs järnvägen Nynäshamn–Västerhaninge.

Annons

Annons

Redan våren 2015 presenterade Trafikverket en rapport: Åtgärdsvalsstudie – Väg 225 mellan väg 73 och Lövstalund, Nynäshamns och Botkyrka kommun, Stockholms län”. Den, i mitt tycke, välgjorda åtgärdsvalsstudien pekar ut flera trafiksäkerhetsbrister längs väg 225. Flera av dessa brister är allvarliga.

Studien pekar också ut den stora osäkerheten för cyklister. Den pekar också på faran för barn som ska ta sig till busshållplatser längs vägen. Ingen av de utpekade bristerna är åtgärdade.

Jag har noterat att Aktionsgruppen för gång- och cykelväg längs väg 225 har planerat att göra en manifestation på ”Banantorget” inför kommunfullmäktigemötet i december. Bra tycker jag, för alla krafter behövs för att få till en säkrare väg 225, men aktionsgruppen bör kanske också planera för en demonstration vid landstingshuset.

Bo Persson (L)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy