Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Alliansens personalpolitik är katastrofal"

Christer Dahl (S) riktar i en debattartikel kritik mot den styrande borgerliga alliansens sätt att hantera personalfrågor.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Christer Dahl (S) är kritisk mot den borgerliga allians som styr Nynäshamns kommun.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Den borgerliga alliansen i Nynäshamns kommun för en närmast katastrofal personalpolitik. Nu har de gjort det igen.

För en tid sedan skrev jag en insändare om alliansens tilltag, att inom äldreomsorgen omvandla tre olika tjänster till en. Något jag ställde mig mycket kritiskt till då det inte bara innebar en neddragning av anställningar från 85 till 40 timmar i veckan, utan också skulle innebära ett i stort sett omöjligt uppdrag för någon levande människa.

Annons

Kritik som alliansen med det kristdemokratiska kommunalrådet Antonella Pirrone i spetsen negligerade helt genom att anställa en person på 40 timmar i veckan för att sköta ett uppdrag som i praktiken tar mer än dubbelt så lång tid.

Inte nog med detta! Så snart personen kom i tjänst så slängde man på vederbörande ytterligare ett uppdrag som tidigare tagit en heltid att sköta. Inledningsvis sades det, att detta endast skulle pågå under sommaren. Detta då man till hösten avsåg, att anställa en ny person att sköta detta uppdrag.

Annons

Så blev det dock inte, utan helt plötsligt hade inte mindre än fyra olika uppdrag omvandlats till ett och de tidigare arbetade 125 timmarna i veckan till endast 40 timmar i veckan.

När så den borgerliga alliansen helt nyligen uppenbarligen började få ”kalla fötter” och ändra sin inställning, att säga upp delar av fastigheten Balder med olika äldre-verksamheter kom nästa ”snilleblixt”. Vilken då, undrar den vetgirige.

Jo, att lägga även detta uppdrag på den person som man redan tidigare krävt mer än nog av. När så vederbörande har både modet och klokheten, att ifrågasätta arbetsgivaren får den anställde veta, att anställningen avslutas omgående på grund av att man ifrågasätter det hela. Det kan man kalla en minst sagt katastrofal personalpolitik!

Beslutet är förvisso ett tjänstemannabeslut, men ansvaret faller ändå tungt på den borgerliga alliansen. Inte minst på socialnämndens ordförande, kristdemokraten Antonella Pirrone, som när hon får frågan hur något sådant kan ske, endast slår ut med händerna och hävdar att hon inget kan göra.

Annons

Så blev det med alliansens uttalade så kallade satsning på de äldre. I ett nafs har nu inte mindre än fem olika uppdrag inom äldreomsorgen försvunnit. Något som innebär, att man nu måste nu börja om från början och hitta någon ny person med egenskaper och arbetskapacitet långt utöver det vanliga.

Nynäshamns kommun förtjänar sannerligen något bättre än den politik som den borgerliga alliansen bedriver!

Christer Dahl (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy