Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Högerkonservativ budget kommer att chockhöja hyrorna"

Patrik Isestad riktar i en debattartikel kritik mot det avskaffade investeringsstödet för nyproducerade hyresrätter.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Isestad (S) är oppositionsråd i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

När riksdagen röstade igenom budgeten från M, KD och SD togs investeringsstödet för byggande av billiga lägenheter bort.

Sverige behöver fler bostäder som vanligt folk har råd med. Att avskaffa det här stödet är en dålig ekonomisk politik som slår extra hårt mot unga och äldre som nu kan få en hyreshöjning på över 1000 kronor i månaden.

Här i Nynäshamn kommer vi verkligen känna av dessa effekter när dom blåbruna högerkonservativa budgetjusteringarna blir verklighet, vårt kommunala bostadsbolag Nynäshamnsbostäder bygger nya lägenheter för både nya medborgare men också dom unga och äldre som behöver en bostad till en rimlig hyra och deras egna beräkningar visar på att en lägenhet på 78 kvadrat, vilket är riksgenomsnittets storlek på lägenhet, så kommer hyran höjas med 1014 kronor vid nybyggnation.

Annons

Annons

Det här är en så otroligt märklig politik från det högerkonservativa blocket och det visar på en tydlig ideologisk skillnad mellan blocken. Vi socialdemokrater kommer kämpa för att vi ska kunna bygga billiga, trygga och energieffektiva hus för att kunna hålla nere hyrorna och öppna upp för att löntagare ska ha råd med vettiga boenden.

Står Moderaterna här i Nynäshamn tillsammans med alliansen bakom sin rikspolitik i den här frågan? Förtjänar inte löntagare ett vettigt boende enligt er?

Vi kommer att lyfta upp detta svek från M, KD och SD i alla forum vi kan och vi kommer göra allt vi kan för att förändra det här beslutet.

Gör din röst hörd och visa vad du tycker om det högerkonservativa blockets hyreschock. Visa att alla har rätt till en vettig bostad där hela lönen inte äts upp av hyran!

Patrik Isestad (S), oppositionsråd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy