Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"I en föränderlig värld kan inte ständiga katastroflarm ljuda"

Anders Karlsson (M) skriver i en debattartikel att han tycker att oppositionen svartmålar utvecklingen i Nynäshamns kommun.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anders Karlsson (M). Foto: Charlotte Friberg

Annons

Nu har det snart gått tre år sedan vi i Nynäshamns kommun genomgick ett skifte i den politiska ledningen. Efter 103 år av socialdemokratiskt styre så fanns det på valdagen en stor vilja till förändring från kommunens invånare.

Och vi är faktiskt på god och rätt väg. Detta även om en nybliven och kanske lite oerfaren opposition försöker ge sken av att så inte är fallet.

Jag blir faktiskt lite förundrad och även samtidigt lite ledsen när jag läser vissa uttalanden från oppositionen. För att vara riktigt rak så är faktiskt vissa av dessa uttalanden inte med sanningen överensstämmande med verkligheten.

Jag läser bland annat rubriker som "Alliansens personalpolitik är katastrofal" och jag känner verkligen inte alls igen mig! Vi har en ytterst god dialog och även ett mycket gott samarbete mellan oss inom politiken och alla medarbetare inom de olika förvaltningarna.

Annons

Annons

I årets medarbetarundersökning bland kommunens anställda visar ett tydligt resultat att medarbetarna faktiskt trivs i vår kommun. Vi ser till och med en ökning jämfört med undersökningen som genomfördes 2019, från 77,4 procent till 78,4 i årets mätning. Detta är givetvis en fingervisning att vi är på rätt väg.

Jag är personligen närmast ansvarig för Socialförvaltningen i mitt politiska uppdrag. Jag har i det uppdraget en extremt stor tillit, förtroende, beundran och respekt för socialförvaltningens arbete. Inte minst under den pandemi som vi faktiskt fortfarande idag befinner oss i.

När vi på ett riksplan diskuterar hur pandemin hanterats bland Sveriges kommuner ja då lyfts faktiskt Nynäshamns kommun fram som ett lyckat exempel på ett gott och lyckat arbete i hur man bland annat snabbt minskade smittspridningen. Det här ska vi verkligen tillsammans vara väldigt stolta över.

Till alla er som går till arbetet och med det ser till att våra vårdtagare/boende får den bästa möjliga vård och omsorg i en extremt svår tid vill jag rikta mitt varma och innerliga tack!

Jag vill även samtidigt också rikta ett innerligt tack till socialförvaltningens ledning. Ni har visat på ett starkt och strategiskt ledarskap som så många borde lära och ta efter.

Med mina personliga 15 års chef/ledarerfarenhet så är jag verkligen full av beundran för hur ni tog tuffa beslut redan innan många andra inte ens insåg allvaret i denna pandemi. Ni tog rätt beslut för medarbetarnas och invånarnas bästa, detta vet vi med facit i hand.

Annons

Idag när jag nu läser nästa ”oppositionslarm” med rubriken "Upphandling av vårdboende kan bli en ekonomisk katastrof" känner jag att katastrofkänslan försökts att förmedlas återigen.

Annons

Jag undrar å Nynäshamns invånarens bästa? Är upphandlingen av ett nytt vård och omsorgsboende defakto verkligen en ekonomisk katastrof? Eller möjliggör den att en flytt till en grannkommun undviks för någon av våra äldre? Jag är dock övertygad om svaret, för att år 2025-2029 har vi ett behov av cirka 50 nya boendeplatser för våra äldre i Nynäshamns kommun.

Jag och vi inom Alliansen kommer att göra allt som står i vår makt för att ingen av våra äldre invånare skall tvingas att flytta till en grannkommun för att vi inte har ett boende att erbjuda här hemma i Nynäshamn.

Och om jag får uppmana oppositionen att för en stund försöka släppa knappen till Hesa Fredriks lur så har vi nog samsyn att våra äldre just skall slippa byta kommun för att kunna ges möjligheten till en plats på ett vård och omsorgsboende efter år 2025.

Till sist vill jag även säga att jag trots min nästan 15 åriga yrkeserfarenhet från just alarmverksamheter inte ser de från oppositionen ständigt kommande katastroflarmen. Snarare finns begreppet ”vargen kommer” mer nära till hands.

Jag anser och vill att alla invånare här i vår kommun skall ges möjligheten att i stället för falska katastroflarm och gamla ideologier ges fakta och med det få en rättvis bild om de beslut vi förtroendevalda måste fatta för alla invånares bästa här i Nynäshamns kommun.

Anders Karlsson (M), vice ordförande för Moderaterna i Nynäshamn och gruppledare för M i socialnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy