Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Oro för höjda hyror då stöd skrotas – Isestad: ”Slår hårt”

Socialdemokraterna är oroliga för att hyrorna i nyproducerade lägenheter i Nynäshamn kommer att stiga kraftigt när ett statligt investeringsstöd nu ska avskaffas.

– Personer som jobbar och bidrar till samhällets välfärd behöver lägenheter som de har råd att bo i, säger oppositionsrådet Patrik Isestad (S).

Vid pendeltågsstationen Nynäsgård ska det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder bygga nya hyresrätter. Oppositionsrådet Patrik Isestad (S) är orolig för att hyrorna blir väldigt höga, på grund av att det statliga investeringsstödet ska tas bort.

Bild: David Klasson

Annons

Det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder håller just nu på att bygga cirka 90 nya hyresrätter vid Idunvägen, alldeles intill Gröndalsvikens station. Bygget är ett av de många bostadsprojekt runtom i Sverige som till viss del finansieras genom ett statligt investeringsstöd. Under 2021 kan staten betala ut upp till 9,3 miljarder kronor i sådana stöd. Syftet är både att öka bostadsbyggandet och att försöka stimulera samhällsekonomin i spåren av coronapandemin.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan