Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Oro för höjda hyror då stöd skrotas – Isestad: ”Slår hårt”

Socialdemokraterna är oroliga för att hyrorna i nyproducerade lägenheter i Nynäshamn kommer att stiga kraftigt när ett statligt investeringsstöd nu ska avskaffas.

– Personer som jobbar och bidrar till samhällets välfärd behöver lägenheter som de har råd att bo i, säger oppositionsrådet Patrik Isestad (S).

Vid pendeltågsstationen Nynäsgård ska det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder bygga nya hyresrätter. Oppositionsrådet Patrik Isestad (S) är orolig för att hyrorna blir väldigt höga, på grund av att det statliga investeringsstödet ska tas bort.

Bild: David Klasson

Annons

Det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder håller just nu på att bygga cirka 90 nya hyresrätter vid Idunvägen, alldeles intill Gröndalsvikens station. Bygget är ett av de många bostadsprojekt runtom i Sverige som till viss del finansieras genom ett statligt investeringsstöd. Under 2021 kan staten betala ut upp till 9,3 miljarder kronor i sådana stöd. Syftet är både att öka bostadsbyggandet och att försöka stimulera samhällsekonomin i spåren av coronapandemin.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan