Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Vi genomför positiva förbättringar i Nynäshamn"

Kommunalrådet Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om att Nynäshamns kommun lägger vikt vid att samarbeta med de fackliga organisationerna.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Harry Bouveng (M) är ordförande för kommunstyrelsen i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Kommentar till Christer Dahls inlägg i NP 10 december om Alliansens personalpolitik.

Hej Christer! Ditt inlägg om ”Alliansens personalpolitik” är lite svårt att riktigt begripa sig på, men om tanken är att ge hopp och inspiration till våra närmare 2000 anställda så tror jag att du missar målet.

Annons

Annons

Du målar upp vår personalpolitik som en ”katastrof” i stort sett samtidigt som länets största arbetstagarorganisation – LO-distriktet i Stockholm utsett Nynäshamn till länets bästa arbetsgivarekommun. Att få ihop detta är faktiskt inte helt lätt och det får väl vara upp till var och en att avgöra trovärdigheten i dessa diametralt olika uppfattningar.

Jag vill också förklara att jag inte kan gå in på ärenden som rör enskilda medarbetare som du gör i ditt inlägg.

För mig och mina Allianskollegor, är det viktigt att vi håller isär politik och tjänsteorganisation. Vi i politiken sätter upp ekonomiska ramar och mål för verksamheter som vi sedan följer upp, men det är tjänsteorganisationen som med ledning av våra mål och medel avgör på vilket sätt dessa ska genomföras. Att offentligt diskutera situationen för enskilda anställda för att försöka vinna politiska poäng är alltså något jag inte tänker ge mig in på och rekommenderar även dig att som aktiv politiker att avhålla dig från detta.

Våra anställda har fackliga representanter de kan vända sig till för att få hjälp. Vi har också som kommun ett gott samarbete med våra fackliga organisationer för att på riktigt jobba för en god arbetsmiljö med justa villkor för våra anställda.

Annons

Alliansen tar LO-distriktets utnämning som ett kvitto på de positiva förändringar vi genomfört sedan vi tog över styret av Nynäshamn. Vi har fortfarande mycket att förbättra – men vi är på rätt väg!

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy