Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
"Valtemperaturen stiger inför valåret"

Otto Svedenblad (M) skriver i en debattartikel om det kommande valåret.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Att valtemperaturen redan är på väg att höjas kan man bland annat se i debattartiklar i denna tidning och på nätet", skriver Otto Svedenblad (M).

Bild: TT

Annons

2022 är det dags för er väljare att gå till valurnorna för att tala om hur ni vill att rike, region och kommun skall styras under den kommande 4-årsperioden. Att valtemperaturen redan är på väg att höjas kan man bland annat se i debattartiklar i denna tidning och på nätet.

Superlativer som "vanskötsel", "katastrof", "ofantliga besparingar" och "chock" florerar flitigt när oppositionen agiterar för hur uselt vi i Alliansen hanterar styret av vår kommun. Allt det här är en del i valarbetet och har man inte så mycket egna initiativ, annat än att allt var bättre före 2018, så kan man slugga hårt mot sina politiska motståndare i allmänhet och oss moderater i synnerhet. Det ingår i det politiska spelet och är väl något som vi politiker måste leva med.

Annons

Men när man går ut och offentligt anklagar våra anställda tjänstemän för bristande kompetens, våra lärare för att medvetet sätta för höga betyg och dömer ut samtliga fristående aktörer inom vård, omsorg och skola som profithungriga lycksökare med stora bankkonton i skatteparadis, då har man passerat anständighetens gräns enligt mitt förmenande.

Annons

I de senaste utspelen använder en ledande socialdemokrat äldre och vårdberoende som en bricka i något spel för att försöka misskreditera den fristående vård- och omsorgsverksamheten. Förutom att, helt felaktigt, hävda att kommunen inte har någon insyn i denna typ av verksamhet framför vederbörande att det kommer att finnas risk för en överetablering av platser i vår kommun, vilket skulle kunna leda till att andra kommuner ”dumpar” sina äldre här hos oss för att minska sina egna kostnader.

Skall jag tolka det som att S gärna ser att våra äldre flyttar till andra kommuner för att minska våra kostnader? Jag kan ju inte låta bli att undra över logiken i detta cyniska resonemang.

Ett liknande argument framfördes när det gäller förslaget om att bygga billigare, mindre, lägenheter vid järnvägsstationen i Ösmo. En överetablering att billiga bostäder skulle kunna leda till att några lägenheter kunde förbli outhyrda med risk för att omgivande kommuner skulle nyttja Nynäshamn för någon form av social dumpning.

Ännu intressantare blir det när vårt oppositionsråd sedan går ut i denna tidning och efterlyser just, billigare bostäder. Risken för överetablering försvann tydligen som genom ett trollslag när Socialdemokraterna inte fick igenom sin budget i riksdagen. Vi kanske nu till och med kan få en bred majoritet för förslaget att bygga lägenheter med lägre hyra i vid stationshuset i Ösmo?

Otto Svedenblad, ordförande för Moderaterna i Nynäshamn och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy