Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Svenska toppåkarna gör upp i Torsby – vi sänder hela skidfesten live

Den nationella längdcupen Smart Energy Cup rullar vidare, med tredje tävlingshelgen i värmländska Torsby. Sveriges största stjärnor är på väg till OS, men rafflande lopp väntas ändå.

Du som är prenumerant på tidningen kan se tävlingarna live med sprint på lördag och 20 km individuell start på söndag.

Vår satsning på livesänd skidåkning går vidare. Efter tävlingar i Bruksvallarna och Falun är det nu dags för Sveriges bästa längdåkare att göra upp i Torsby när Smart Energy Cup går vidare.

Intresset för tävlingarna i Falun för två veckor sedan var enormt bland er läsare. En möjlig bidragande orsak var att startlistorna bland annat innehöll namn som Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och William Poromaa.

Återupplev det bästa från tävlingshelgen i Falun:

Inbäddat innehåll

Dessa åkare kommer inte till start i Torsby, då ett OS i Peking väntar om bara några veckor. Men det kommer inte vara ont om stjärnglans ändå, om man ska tro tävlingsledare Annika Dahlman.

Annons

Annons

– De som är precis under eliten, de som inte är på OS. Alla de kommer ju.

– Sen vet vi ju hur det är med covid, det kommer säkert vara en del strykningar, säger Dahlman.

Tävlingarna i Torsby inleds på lördagen med en klassisk sprint och fortsätter sedan på söndag med 20 km individuell start för både damer och herrar. Att distansen är lika för båda är ett resultat av tidens tand.

– Det har blivit så. Det är de svenska elittjejerna som har tyckt att "varför får inte vi åka lite längre". Så det har man anammat i Sverige och även i en del andra länder, säger Annika Dahlman.

Rehns BK:s Truls Gisselman och Sollefteås Jenny Solin är båda anmälda till Torsby. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN och Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Bild: Arkivbild

Vad har ni fått för reaktioner från åkarna på det?

– Bland de som ligger lite längre bak i resultatlistan har det väl varit lite känslan av att man kommer vara ännu längre efter nu, men generellt har det mottagits bra.

Tävlingsprogrammet i Torsby:

Lördag 11.50: Klassisk sprint – se loppet här

Söndag 09.50: 20 km klassiskt individuell start – se loppet här

Annons

Inga tävlingar kommer avgöras inne i den berömde skidtunneln. Istället har arrangörsklubben SK Bore Energy fått till en slinga med 3,75 km konstsnö där masstarten kommer gå.

Annons

– Det har kommit natursnö också. Men det har varit plusgrader och blåsigt i Värmland också, så den fina vita natursnön är det inte så mycket kvar av, säger tävlingsledare Annika Dahlman.

För att se tävlingarna från Torsby måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News Locals tidningar. Här kan du se sändningen och även bli prenumerant.

Här är de livesända tävlingarna under säsongen:

4-5 december: Smart Energy Cup, Bruksvallarna

7-9 januari: Smart Energy Cup/Skandinaviska cupen, Falun

14-15 januari: Bauhaus Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Smart Energy Cup, Torsby

19-20 februari: Smart Energy Cup, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Smart Energy Cup/Bauhaus Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan