Annons

Annons

Annons

Debatt
"Socialdemokraterna försöker sudda ut en lyckad vaccinering"

Det finns ingen vaccinbrist i Nynäshamn, skriver företrädare för Moderaterna.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Ida Sundén, Eija Salminen, Arkivbild

Annons

Socialdemokraterna angriper i NP 27/1 Region Stockholms vaccination. Låt mig klargöra, det finns ingen vaccinbrist i Nynäshamn. Det är fler i Nynäshamn som fått dos 3 än genomsnittet i regionen. I dag (4/2) finns omkring 300 lediga tider för nästa vecka. Och det kommer nya tider hela tiden.

Annons

Annons

Socialdemokraternas försök att sätta käppar i hjulen på en lyckad vaccinkampanj har varit många under det år som vi nu vaccinerat stockholmarna. Inte minst då man försöker svartmåla vården i Regionen, nu senast med att alla inte har tillgång till en vaccinmottagning.

Som vanligt stämmer inte Socialdemokraternas påstående. Vid varje givet läge har Region Stockholm varit redo att växla upp och vaccinera fler. Medarbetarna har bevisat sin kompetens och vilja gång på gång när den socialdemokratiska regeringen velat fram och tillbaka kring hur många doser som ska ges och hur långt dosintervall det ska vara mellan varje spruta. Vaccinmottagningar har fått rekommendationer om att stänga ner för att bara någon vecka senare tvingas öppna upp med ökad kapacitet då Socialdemokraterna och Folkhälsomyndigheten med närmast obefintligt varsel beslutat att alla vuxna över 18 år ska vaccineras med en tredje dos.

Men även detta har våra vaccinatörer klarat med bravur. I dag har omkring 80 procent av alla över 18 år i Nynäshamn vaccinerats med två doser. 50 procent har vaccinerats med tre doser och antalet fortsätter öka när allt fler har rätt dosintervall mellan dos två och tre.

Därför vill jag rikta ett stort tack till alla fantastiska medarbetare som gjort detta möjligt.

Lars Rådén (M), vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden och ordförande i Avtalsutskottet. Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan