Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Mer resurser ska läggas på Göstas trädgård"

Kommunen kommer att lägga mer resurser på skötseln av Göstas trädgård, skriver enhetschef Anders Ramqvist.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personalen som sköter Göstas trädgård ska snart får förstärkning, uppger kommunen.

Bild: Carina Albin

Annons

Svar på insändare "Göstas trädgård förfaller – och blir en plats för droghandel”

Hej och tack för din insändare! Göstas trädgård i Svandammsparken är en vacker och uppskattad plats här i Nynäshamns kommun. Nynäshamns kommuns Gata- och parkenhet har en skötselplan som beskriver hur skötseln ska utföras på varje skötselobjekt. Ett skötselobjekt är exempelvis bruksgräsmattor och ett annat kan vara prydnadsbuskage. Skötselplanen antogs 2016 och gäller även för Göstas Trädgård och hela Svandammen.

Annons

Annons

Vid sidan av den befintliga personalen inom enheten kommer verksamheten i närtid kompletteras med ytterligare resurs som får Göstas trädgård och Svandammsparken som ansvar. Enheten kommer även att ta emot en person från Campus Nynäshamns trädgårdsmästarutbildning som kommer att bistå i arbetet med genomgång av växterna, växtkännedom samt skötsel och drift. Utöver detta kommer enheten att förgyllas av 105 sommarjobbande skolungdomar som är ett bra och uppskattat tillskott i verksamheten - och en möjlighet för ungdomarna att få arbetslivserfarenhet.

Anders Ramqvist

Tillförordnad enhetschef Gata och park

Stadsmiljöavdelningen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy