Annons

Annons

Annons

Läsartext
Ny präst presenterades på lunch i Ösmo

Prästen Fredrik Sollner presenterades under en torsdagslunch i Ösmo.

Text

Detta är en läsartext.

Fredrik Sollner. Foto: Max Möllerfält

Annons

Efter restriktioner och viss avhållsamhet, börjar nog vårt land sakta men säkert komma in i normala lägen igen.

Underbart för oss alla. Men kanske känns det ännu så, att vi inte riktigt vet om vi ska ta i hand eller om vi ska ”hälsa” med armbågen. Beror nog mycket på vilka vi möter eller i vilken samling vi befinner oss.

I torsdags den 17 februari öppnade i alla fall Ösmo församling sin trevliga sed med ”torsdagslunch”. Vad vi har väntat, vi som är lite trogna besökare. Det bygger på en mycket trevlig samvaro, där man får sig serverat en utmärkt lunch.

Annons

Annons

Att komma till ett fint dukat bord, träffa bekanta och obekanta trevliga människor och därtill god mat.

Det uppskattas otroligt mycket för oss ”hushållerskor”, som ibland behöver bry våra hjärnor med ”vad ska vi äta idag-syndromet". En dag i månaden är det löst för oss, lunchen i församlingshemmet. Husmor Ami står för rätten att laga till rätten för dagen.

I torsdags blev dessutom vår nye präst Fredrik Sollner presenterad för gästerna. Han kommer att efterträda Allan Willny, som lämnar församlingen i maj. Unga pojkar blir också pensionärer!

Fredrik är en ung fräsch man, som har mycket att ge, det kan man redan se. Han har lätt för att uttrycka sig och har redan berättat en del intressanta saker och upplevelser som han ville delge oss vid den här första lunchen inför våren. Välkommen i vår församling Fredrik!

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan