Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Sport och kultur är viktigt för ungdomarnas framtid"

Signaturen OA skriver i en insändare om behovet av bra kultur- och fritidsaktiviteter.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Badminton i Gröndalshallen. Foto: Privat

Annons

Bilden visar verksamhet som Nynäshamns Badmintonklubb bedriver i Gröndalshallen. När man ser den glädje denna enkla sport ger dessa ungdomar, så önskar man att fler skulle få chansen att prova på någon aktivitet som bekräftar "Jag kan".

Det är ju i den här åldern viktigt för barn att få bekräftelse, lära sig vilka regler som gäller, som man sen för med sig ut i livet.

Annons

Alla förfasas över det man kallar "ungdomsvåldet" och en del makthavare (politiker) ropar på polisingripanden för att stävja något som redan är för sent.

Annons

Polisen, socialtjänsten och nu senast skolministern säger i Nynäshamns Posten att: "Vi har inte råd att slarva bort dessa ungdomar".

Vi måste hjälpa dem att finna sig tillrätta i samhället och där är idrott, teater, kultur och dans exempel på sådant som dom kan prova på och få känna bekräftelse.

Problemet är bara att det satsas för lite resurser på dessa aktiviteter. Ledarna jobbar ideellt och det skulle behövas många fler. Ändå märks inte detta i den pågående valdebatten.

Det vore läge för något parti med framtidstro att satsa på att stödja den ideella verksamheten, så att alla ungdomar erbjuds chansen att "Prova på". Det är ju trots allt dessa ungdomar som skall hålla igång vårt samhälle i framtiden.

Längst bort i bild skymtar Hans Christensen som startat upp Nynäshamns BMK och tillsammans med Eliot Vinsa tränar ungdomarna fredagar 18.30-20.30 i Gröndalshallen.

OA

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy