Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Stort manfall visar på dålig arbetsmiljö i äldreomsorgen"

Kommunanställda skriver i en insändare om arbetsförutsättningarna inom äldreomsorgen i Nynäshamns kommun.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi som jobbar nära våra boenden/patienter upplever att det blir sämre och sämre ledarskap", skriver insändarskribenterna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bild: TT

Annons

Hur fungerar kommunens värdegrund i omsorgen? Inte alls tycker vi, ledningen har helt missat de fyra ”ledorden” som är: öppen, engagerad, modig och respektfull.

Vi som jobbar nära våra boenden/patienter upplever att det blir sämre och sämre ledarskap. Arbetet har blivit mer pressat och tungt på färre personal vilket leder till en hög arbetsbelastning. Ledningen har åtskilliga gånger blivit uppmärksammade på missnöjet bland personalen då det anställs outbildad personal och personal med stora språkförbristningar, men inga åtgärder har vidtagits. Den kompetens som faktiskt finns hos många i personalen tas inte tillvara då det inte finns tid till det vilket missgynnar de boende i allra högsta grad.

Annons

Att ledningen inte tar sitt ansvar eller bryr sig om arbetsmiljön visas genom ett stort manfall bland till exempel sjuksköterskorna. Just nu finns det tio lediga tjänster för omvårdnadspersonal och minst en ledig tjänst för sjuksköterskor men vi vet att det fattas fler och det kommer att bli fler om inget görs.

Annons

Hur kan vi säkerställa en god omvårdnad under dom här premisserna?

Hur ska dom äldre och anhöriga kunna förlita sig på att man kan ge en god omvårdnad när personalen sliter med dubbla arbetspass, ytterst dåliga förhållanden i arbetsmiljön och många sjukskrivningar?

Det är inte hållbart längre och fler av den mycket kompetenta personalen kommer att sluta på grund av dåliga arbetsförhållanden. Vissa går i tidig pension, en del är långtidssjukskrivna och många väljer att sluta.

Höj statusen hos omvårdnadspersonalen så att arbetet blir meningsfullt och man får tid för det som vi är där för, nämligen att ge våra äldre god omvårdnad och ett gott liv. Låt personalen vara delaktiga i stora beslut, se till att personalen får den lön och ledighet som dom som väl behöver. Ge tillbaka den känslan av arbetsglädje som en gång har funnits hos personalen. Det är dags för er chefer att ta oss på allvar och se över dom konsekvenser som blir till följd av icke kompetent personal (övrig personal får arbeta dubbelt) och personal som inte kan prata språket.

Vi är riktigt oroliga då vi tror att det kan hända allvarliga saker om inte detta åtgärdas omedelbart. Vi vill ha engagerade chefer som är öppna för våra åsikter modiga nog att ta tag i problemen och som visar oss respekt. Detta existerar inte idag vill vi påstå.

Annons

Regeringen har i år lagt till en stor summa pengar till äldreomsorgen i Nynäshamn, pengar som hade kunnat gå till personalen, såsom utbildningar, lönepåslag och tid till ledighet.

Annons

Vi tackar ödmjukast för alla fina möbler, porslin, djurrobotar, sodastreamer, kaffemaskiner och sladdlösa dammsugare. Men vi trodde i vår enfald att dessa pengar skulle komma omvårdnadspersonalen till godo. I stället blev det ett spel för galleriet där utsidan ska se fin ut. Hur det egentligen är, har ni tagit reda på det? Vi är inte stolta längre, vi är inte glada att gå till jobbet nej, vi är trötta, ledsna och besvikna på ledningen som aldrig tar oss på allvar.

Återigen, se på ledorden! Ta er en titt på vad ni gör, lyssna på personalen som jobbar nära våra äldre. Ta oss på allvar. Utan oss stannar livet för dom äldre!

Kommunanställda i Nynäshamns kommun

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy