Annons

Annons

Annons

Debatt
"Hemtjänsten i kommunal regi kommer bli kvar"

Tony Björklund (SD) och Johann Wolf (SD) skriver i en debattartikel om den kommunala hemtjänstens framtid.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tony Björklund är Sverigedemokraternas ledamot i socialnämnden i Nynäshamn. Foto: Privat

Annons

Sverigedemokraternas hållning är glasklar. Hemtjänsten i kommunal regi ska vara kvar och det är majoriteten av partierna i socialnämnden i dag överens om.

När hemtjänsten i kommunal regi var hotad tog vi sverigedemokrater vårt ansvar och gjorde allt i vår makt för att bevara den, det var i praktiken vi sverigedemokrater som räddade den och utan oss hade verksamheten idag varit nedlagd och klienterna hade istället fått vända sig till de privata aktörerna.

Annons

Annons

Då är det minst sagt anmärkningsvärt att Vänsterpartiets företrädare i socialnämnden nu försöker skriva om historien och på något sätt försöka få det till att vi skulle ha ”bytt sida” och nu istället försöker driva den kommunala hemtjänsten till nedläggning.

Det står klart och tydligt i den utredning av den kommunala hemtjänsten som genomförts att ett antal problem inom verksamheten finns som både driver upp kostnaderna och som gör arbetsmiljön i verksamheten mindre bra (läs dålig). Sjukskrivningstalen är höga och många mår dåligt över situationen som pågått under en längre tid. De problem som utredningen påvisat måste vi tillsammans komma tillrätta med för att ge medarbetare och verksamheten de bästa förutsättningarna in i framtiden.

Att då driva rykten om att hemtjänsten i kommunal regi åter är nedläggningshotad är rent skadligt för både verksamheten och personalen. Arbetsmiljön bli på grund av detta ännu sämre och ännu fler av medarbetarna mår dåligt vilket ytterligare ökar sjukskrivningstalen. Detta är rent förödande för medarbetarna och verksamheten.

Vi måste nu låta experterna arbeta med de direktiv som politiken gett för att komma vidare i processen med att få verksamheten på fötter igen och skapa bästa möjliga förutsättningar för god arbetsmiljö, ekonomi och framtid för hemtjänsten i kommunal regi.

Tony Björklund (SD), ledamot i socialnämnden

Johann Wolf (SD), ersättare i socialnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan