Annons

Annons

Annons

Insändare
"Sluta ställa upp läckande skrotbilar i Ösmo"

Signaturen Kalle 55 skriver i en insändare att det behöver bli bättre ordning på parkerade bilar i Ösmo.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att det ställs upp för många skrotbilar i Ösmo. Foto: Privat

Annons

Missnöjet gror i Ösmo. Orsaken är att många parkerar i villaområdet trots att infart dit är förbjuden för de flesta, enligt skyltning.

Trött tittat man på skrotbilar och alla bilar som frekvent lämnas på diverse platser där man inte skall parkera, som gräsmattor. Ofta läcker de diverse miljöfarliga vätskor och blir ibland till olämpliga lekplatser för små barn. Gräsmattorna där de stått blir aldrig gräsmattor igen!

Annons

Annons

Bilburna besökare är inte att tänka på då de inte kan parkera eftersom besöksparkeringarna upptas av andra. Detta trots att det står i stadsplanen att varje villa har två parkeringsplatser.

Jag tror att området byggdes och skyltades för att minimera biltrafiken så att barn skulle kunna gå säkert till och från skolan i ett nästan bilfritt område. Kommunen sin sida slapp att bygga trottoarer och kunde därmed sälja mer tomtmark.

Gällande hastigheter överskrides frekvent. Många som bor nära dessa platser får nattsömnen störd. Parkeringsvakter är osynliga!

Kontentan blir att man utan större risk kan köra för fort inom området där man inte får köra och parkera varsomhelst med bilar i vilket skick som helst utan att riskera något.

Dags att göra något innan olyckan är framme och ett barn blir påkört eller något annat otrevligt inträffar!

Kalle 55

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan