Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Kaos i Viaskolans matsal – då slutar eleverna att äta lunch"

En elev i årskurs 9 på Viaskolan i Nynäshamn riktar i en insändare kritik mot trängseln och bristen på planering i Viaskolans matsal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Viaskolans matsal är det rörigt, påtalar insändarskribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

I Viaskolans matsal är det kaos på fredagar. För mycket folk trycks in på för liten yta och många har ingen plats att sitta.

I matsalen blandar man klasser från trean upp till nian, när treor har bestämda platser men inte vi nior, blir det ännu rörigare. Detta eftersom vi äldre elever blir ombedda att flytta på oss för att de yngre eleverna ska sitta där, men ingen berättar detta för oss innan.

Annons

Maten tar slut innan alla har fått lunch. Ibland kan två hela klasser få stå och vänta på att det ska komma mer mat, i över 20 minuter. Jag och flera i min klass har mejlat rektor och skolchef om detta men ingen åtgärd har gjorts.

Annons

Rektorn har svarat att man ska försöka göra ändringar i schemat till nästa år, men då går jag inte ens i Viaskolan längre och problemet är nu. Vi har också påpekat problemet sedan i höstas.

Det måste ske en förändring nu, för elever är stressade och slutar äta lunch på grund av den rådande situationen. Så situationen i Viaskolans matsal är hemsk och rektor lyssnar inte när vi försöker förändra det.

Elev i årskurs 9, Viaskolan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy