Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Vi är också ledsna över saknade konstverk"

Barn- och utbildningsförvaltningens nya chef Pär Olsson skriver i ett insändarsvar om saknade konstverk av konstnären Sam Westerholm.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sam Westerholm.

Bild: Tobias Lagerholm

Annons

Svar till insändaren ”Sam Westerholms bilder efterlyses”.

Lotta Stegmar uppmanar i sin insändare oss på kommunen att göra allt vi kan för att hitta de konstverk som hade köpts in av Sam Westerholm och som saknas efter att Vika skola stängde 2017.

Annons

Till att börja med kan vi glädjande nog berätta att statyetten som efterfrågas finns i matsalen vid äldreboendet Sunnerbo i Sorunda.

Annons

Men gällande övriga verk har vi hittills letat utan framgång. Framförallt har personal på kultur- och fritidsförvaltningen gjort en rejäl efterforskning en tid efter att skolan hade stängt, då det hade framgått att fem teckningar saknades.

Många kontaktades i sökandet, bland annat personal som varit med när skolan tömdes och annan personal som arbetade vidare i lokalerna och intilliggande lokaler. Även konstnären själv och andra personer som kanske skulle kunna ha insyn tillfrågades. Sökande på plats i skolan gjordes. Men tyvärr var allt detta utan framgång.

Vi har även med anledning av den nu aktuella insändaren frågat runt en vända till och även gjort en nyhet om det på kommunens intranät för anställda, för att den vägen möjligen kunna bringa klarhet i var konstverken har hamnat. Men ännu har inte heller detta gett något mer än olika tips som tyvärr inte har lett någonstans.

Då det är kommunen som äger konsten är naturligtvis även vi ledsna och besvikna över att verken inte går att finna. Men tack vare att det nu uppmärksammas på detta sättet hoppas vi att någon i NP:s läsekrets kan hjälpa oss. De saknade Sam Westerholm-teckningarna är inramade och har en etikett på baksidan med uppgift om konstnären och har ett tresiffrigt id-nummer. De har en också en stämpel med Nynäshamns kommuns vapen på baksidan av tavlan.

Om ni vet något, mejla till kultur-fritidsnamnden@nynashamn.se.

Pär Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen inklusive kultur och fritid

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy