Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Vi stärker upp vuxennärvaron i matsalen"

Rektor Eva Gustafson skriver i ett insändarsvar om vad som ska göras för att skapa en bättre struktur i Viaskolans matsal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Viaskolan.

Bild: Carina Albin

Annons

Svar till elev i årskurs 9 gällande insändaren ”Kaos i Viaskolans matsal – då slutar eleverna att äta lunch”.

Jag vill börja med att säga att jag förstår din frustration. Det har varit utmanande att få till ett matsalschema som fungerar tillräckligt bra på fredagar.

Annons

Annons

De flesta fredagar fungerar det okej men vissa gånger, när det är populär mat, blir det trängsel i matsalen av två skäl: Att många gärna sitter länge och att vissa elever kommer och äter före utsatt tid.

Det vi från skolans sida kan göra, så här i slutet på läsåret, är att försöka stärka upp vuxennärvaron i matsalen på fredagarna för att säkerställa att det blir lugnt och god matro.

Gällande platser i matsalen är det placeringsplanen i matsalen som ska följas, för att se vilka platser som är lediga.

Vi är medvetna om att det har hänt att mat har tagit slut och att det då dröjt, som du själv beskriver det, över 20 minuter innan ny mat finns. Vi har kontakt med kostenheten om det och jobbar tillsammans för att planera så bra det går för att ha rätt mängd mat i skolans två olika matsalar.

Sammanfattningsvis är det förståeligt och bra att du och dina vänner reagerar. Vi får fortsätta att arbeta med att hitta lösningar men vill samtidigt förklara att det har varit svårt att hitta lösningar som inte skulle drabba er elever på andra sätt schemamässigt, med risk för onödigt långa skoldagar.

Avslutningsvis är ni alltid välkomna att kontakta mig, både kring detta och eventuella andra skolfrågor.

Eva Gustafson, rektor för Viaskolan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy