Annons

Annons

Annons

Insändare
"Vi busschaufförer är vanliga människor som gör vårt bästa"

En busschaufför skriver i en insändare om sitt arbete och om de problem som det innebär att bli utsatt för osaklig kritik i sociala medier.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag är människan bakom ratten som vissa säger hej till andra går förbi", skriver insändarskribenten.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Jag är glad att se att det finns så många människor som reagerar och agerar. Jag vill berätta om en vanlig busschaufförs vardag.

Det har tyvärr förekommit rätt så hatiska inlägg på Facebook med nära på lynchstämning mot oss chaufförer som jobbar på min depå. Jag tycker det känns väldigt otrevligt att läsa vad ni tycker om mig och mina kollegor. För det är verkligen mig och mina kollegor som ni diskuterar.

Vi är vanliga människor som gör vårt bästa på det arbetet vi valt att utföra. De flesta dagarna lyckas vi perfekt, andra dagar räcker vi inte hela vägen fram.

Jag är en av dessa chaufförer som nekat barn/vuxna/ungdomar att åka med utan biljett. Jag är även en av de som låter barn/vuxna/ungdomar åka med utan biljett. Jag är den som säger till barnen att sitta ner i bussen när de springer omkring på väg till och från skolan. Jag är den som väcker barn som somnat för att säga till att de är framme så de kommer hem säkert. Jag är den som håller koll när jag hör eller ser något hända i eller runt bussen för att säkerställa att alla är säkra och trygga.

Annons

Annons

Jag är den som säger till folk att sätta på säkerhetsbältet då det är halt eller mycket djur ute. Jag är den som kör långsamt när jag har stående passagerare som är ostadiga på fötterna, gamla som unga. Jag är den som kommer fram för sent vissa dagar och andra dagar är jag i tid eller för tidig. Jag är den som alltid har ett öra att låna ut när en passagerare vill prata. Jag är den som kör bussen du åker med.

Jag är den som sänker bussen när jag ser att barnvagnar och rullatorer ska på. Jag är även den som låter bli när någon varit elak eller otrevlig mot mig. Jag är den som kör bussen vardagar som helger, kvällar som mornar. Jag är människan bakom ratten som vissa säger hej till andra går förbi.

Jag gör mitt jobb och de flesta dagar älskar jag mitt jobb och alla passagerare. Men vissa dagar känns det inte okej. Det är de dagarna när jag läser vad ni skriver i sociala medier om oss. Det är de dagarna som jag tröstar mina kollegor som haft jobbiga händelser/passagerare. Det är de dagar jag får "kundsynpunkt" för jag gjort mitt jobb efter de förutsättningar vi har.

Jag är även den som ser hur andra beter sig i trafiken. De flesta gånger vet jag redan innan du vet det hur du kommer göra, och jag har redan när du gör det kompenserat för det så din otänksamhet inte orsakar en olycka. I veckan föll även jag ner till grottmänniskans beteende och bländade tillbaka. Inget jag är stolt över, men som sagt jag är en människa precis som ni, jag hör ser och känner precis som ni, allt jag ber er om är att tänka på det nästa gång ni funderar på att berätta hur dålig jag är på mitt jobb.

En (s)tolt busschaufför i Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan