Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Obetänksamt av SVT om kärnvapenattack"

Magnus Rietz riktar i en insändare kritik mot Sveriges Televisions nyhetsprogram Aktuellt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är kritisk till ett inslag i SVT:s nyhetsprogram Aktuellt.

Bild: TT

Annons

Inslaget i Aktuellt på tisdagskvällen 29/3 om en eventuellt kärnvapenanfall på Nynäshamn var det mest onödiga, obetänksamma och smaklösa sätt som går att beskriva en dylik katastrof på. Varför i hela världen köra alla illustrationer med Nynäshamn som en bakgrundsfond?

För det första tar man väl i ett sådant här fall ett fingerat exempel för att visa något så här obehagligt. Inte pekar ut en viss plats eller stad och beskriver det helvete som just denna skulle kunna råka ut för? Obeskrivligt klantigt och cyniskt av en svensk public-service kanal.

Annons

Annons

För det andra vore det ytterst osannolikt att en potentiell fiende skulle bomba den mest lättillgängliga och infrastrukturellt lämpliga hamn som Sverige har för en invasion och landstigningsoperation.

För det tredje torde snarare just public service-verksamheten stå i främsta skottlinjen om det värsta skulle inträffa. Det visar om inte annat med all önskvärd tydlighet det som nyligen hände i Ukraina.

Jag skäms över att behöva ha sett detta inslag i mitt lands viktigaste tv-kanal.

Magnus Rietz

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy