Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Är gyn-mottagningen hotad av nedläggning igen?"

En grupp kvinnor befarar i en insändare att den sista spillran av gynekologisk vård i Nynäshamn återigen är nedläggningshotad.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenterna är kritiska mot nedskärningarna och de ständiga nedläggningshoten mot den gynekologiska vården i Nynäshamn.

Bild: TT

Annons

Vi har fått höra att Nynäshamns gynekologiska mottagning inte ska finnas kvar efter 2022, möjligtvis efter någon gång under 2023.

Hotet om nedläggning har dykt upp då och då genom åren, och nu är det dags igen!

I en insändare i NP den 8 mars, på den Internationella kvinnodagen, skriver Liselott Vahermägi (S), tillsammans med tre andra kvinnliga S-politiker i regionen, att det i Region Stockholm ”finns ett behov av satsningar för att utveckla den vård som riktas specifikt till kvinnor, bland annat inom förlossningsvården och gynekologi”. Nynäshamn tillhör Region Stockholm.

Annons

Annons

Idag är den gynekologiska mottagningen i Nynäshamn tillgänglig endast en dag i veckan, och nu ska även den futtiga dagen försvinna, har vi fått höra. Detta trots att kommunen är på stark tillväxt och invånarantalet, där även kvinnor ingår, ökar - och därmed också behoven!

Att bli tvungen att ta sig till Södertälje för ett besök på mottagningen där, är inte en satsning på utveckling, utan helt klart en avveckling. I själva verket en nedläggning.

Utveckling borde vara att utöka dagarna för mottagningen i Nynäshamn.

Frågan som måste ställas:

Varför denna avveckling/nedläggning av den gynekologiska mottagningen?

Birgitta, Majvor, Kristina, Yvonne, Gunborg, Lisa, Maud och Anna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy