Annons

Annons

Annons

Läsartext
Patrullen från Haninge vann scouttävling i Ösmo

Patrullen Ugglan från Haninge vann Ösmo scoutkårs tävling.

Text

Detta är en läsartext.

Patrullen Ugglan från Haninge vann tävlingen i Ösmo. Foto: Ösmo scoutkår

Annons

Efter en fantastisk helg med glada scouter i våra skogar kan Ösmo scoutkår glädjande meddela att årets vinnare blev patrull Ugglan från Handens scoutkår. De firade sin vinst ordentligt med tårtkalas och 24:ans blänkande vandringspokal i högsta hugg.

Deltagarna ställdes inför kluriga uppdrag. Foto: Ösmo scoutkår

Annons

Annons

Årets lösenord var ganska klurigt visade det sig. Endast tre patruller klurade ut det. Patrull Ugglan hann med 23 av 24 kontroller och var snabbast med lösenordet.

Det var blandade uppdrag. Man fick till exempel gräva i en påse slibbig spagetti för att hitta nycklar till en låda med lås. Vid Muskans norra strand fanns eldningskontroll samt vattenstation.

Det var kallt men otroligt vackert vid Muskan. Foto: Ösmo scoutkår

På kvällen i mörkret kunde man njuta av en vacker kvällshimmel på väg till olika uppdrag för att exempelvis bygga trefot, bedöma avstånd eller i värsta fall springa på en blindgångare.

Både funktionärer, deltagande patruller och tävlingsledningen är mycket nöjda efter årets 24:an trots minus 8 grader på natten. Det är en av få patrulltävlingar som är den här tiden på året. Ösmo scoutkår startade tävlingen i mitten på 90-talet och har vuxit i antal deltagare under åren. Vi hoppas att kunna arrangera den många år framöver.

Annika Andersson, Ösmo scoutkår

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan