Annons

Annons

Annons

Läsartext
Heli Puranen ställer ut i Österhaninge

Konstnären Heli Puranen ställer ut på Galleri Kyrkskolan i Österhaninge.

Text

Detta är en läsartext.

Heli Puranen och verket "Dancing with flowers". Foto: Max Möllerfält

Annons

Tänk att bara kunna sätta upp en målarduk, hämta sin pensel och få till vackra bilder. Motivet finns i ditt huvud och du bara målar det ur minnet. Vilken gåva, vilken talang. Det är just så hon jobbar, Heli Puranen.

Det pågår just nu, till och med den 24 april, en utställning av hennes alster på Galleri Kyrkskolan i Österhaninge, vilken varmt rekommenderas.

Annons

Heli har lämnat sitt tidigare arbete inom bankväsendet, för att börja uttrycka sig genom måleri, som är hennes stora passion. Hon har på utställningen ett trettiotal vackert återgivna motiv ur flera olika kategorier.

Annons

Ett motiv som tilltalade mig heter ”Apokalyps”, där hon framför sig ser ett Ukraina, så som hon kan tänka sig idag. Ett motiv kallat ”Norrsken” ger en sprakande effekt i sin naturtrogna återgivning. En olja kallad ”Bergen”, visar oss också  en naturlighet i sina färger.

Heli Puranen är en mycket trevlig person. Ödmjuk i sitt sätt och berättar om sin konst på ett rakt och förståeligt sätt. Vi önskar henne god fortsättning på sin bana!

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan