Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

NP går mot strömmen – papperstidningen får allt fler läsare

Varje utgåva av Nynäshamns Postens papperstidning blir läst av i genomsnitt 19 000 personer. Det visar undersökningen Orvesto Konsument.

– Ett styrkebesked, säger NP:s försäljningschef Pontus Kronemyr.

Pontus Kronemyr är försäljningschef på Nynäshamns Posten, Länstidningen i Södertälje och Södertäljeposten.

Bild: David Klasson

Annons

Under många år har det kommit rapporter om att allt färre personer läser papperstidningar. Så är dock inte fallet i Nynäshamn.

Årets undersökning från Orvesto Konsument visar att varje utgåva av Nynäshamns Posten läses av i genomsnitt 19 000 personer. Det är 3 000 fler än föregående år, då genomsnittet var 16 000.

Orvesto Konsument är mediebranschens stora och oberoende räckviddsmätning. NP:s försäljningschef Pontus Kronemyr är glad över ökningen.

Annons

Annons

– Detta är såklart ett fantastiskt roligt resultat och ett kvitto på att Nynäshamns Posten verkligen skriver om det som vi i Nynäshamn upplever som intressant och relevant att läsa om, säger han.

I räckviddssiffrorna räknar man även in läsning av e-tidningen, som är en digital kopia av papperstidningen. Den har blivit ett allt mer uppskattat alternativ för läsare som gillar en traditionell papperstidnings utformning, men som gärna läser den på till exempel en surfplatta i stället för att få den hem i brevlådan.

– De här siffrorna visar att papperstidningen fortfarande är en väldigt omtyckt produkt av Nynäshamnarna, säger Pontus Kronemyr.

– Att vi har en extra stark räckviddsökning just nu tror jag även kan kopplas till pandemin och det osäkra läget i vår omvärld. Då blir behovet av trovärdiga medier, som NP, extra stort, fortsätter han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy