Annons

Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Så kan du äta efter säsong – sparar pengar och är ett plus för miljön

Idag går det att få tag i grönsaker, frukt och bär i princip året runt. Men en tomat i februari både smakar mindre, kostar mer och är sämre för miljön.

Text: 

I grönsaksdiskarna finns det mesta att få tag i året runt. Men att välja råvaror efter säsong har flera fördelar. Foto: Tom Wall.

Annons

En tomatsallad till söndagssteken i februari, nypotatis på påskbordet och färska jordgubbar att dekorera tårtan med mitt i vintern. Vi har blivit bortskämda med att kunna få tag i det det mesta i matväg när vi önskar det.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan