Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Stationshuset ska värderas och säljas på öppna marknaden"

Lena Dafgård och Per Ranch i Sorundanet Nynäshamns kommunparti skriver i en insändare om en försäljning av stationshuset i Nynäshamn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nynäshamnsbostäder vill sälja stationshuset i Nynäshamn. En bra idé, anser Sorundanet Nynäshamns kommunparti.

Bild: Carina Albin

Annons

Vi i Sorundanet Nynäshamns kommunparti, SN, vill att stationshuset i samhället Nynäshamn värderas och säljs till högstbjudande på den öppna marknaden, eftersom vi bedömer att det finns bättre ägare än nuvarande  Nynäshamnsbostäder.

För oss i SN är det viktigt att allt går rätt och riktigt till. Vi har sett tillräckligt av vänskapskorruption, eller som den ofta benämns, Nynäshamnsandan. Därför är det för oss en självklarhet att stationshuset värderas och säljs till högstbjudande på den öppna marknaden.

SN har två gånger, 2008 och 2017, haft motioner om etiska riktlinjer för förtroendevalda. Den första motionen blev avslagen och den andra blev besvarad i kommunfullmäktige. Nyligen har dock en “uppförandekod” beslutats av alla gruppledare inklusive Mikael Persson, gruppledare för (L). Denna "uppförandekod" kommer också att antas i kommunstyrelsen och i fullmäktige.

Annons

Annons

Punkt nummer 1 i uppförandekoden är: "Visa respekt för varandra." I beskrivningen av vad som menas står bland annat: "Genom ett respektfullt bemötande ser vi till att alla politiska åsikter som är representerade i fullmäktige kan uttryckas."

Vi blir därför mycket förvånade och besvikna när våra politiska åsikter inte respekteras av liberalen Mikael Persson då han i sin insändare anklagar oss för att inte vilja sälja stationshuset. Detta är en direkt osanning.

Vi yrkade inte på avslag utan på återremiss på grund av att viktiga fakta saknas i beslutsunderlaget. Med en återremiss kommer ärendet tillbaka för ett nytt beslut när handlingarna har kompletterats med det som saknas.

Oberoende värderingar saknades och det fanns ingen redovisning om fastighetens ekonomi till exempel när det gäller hyresintäkter, uthyrningsgrad, underhållskostnader och eventuella tomställda lokaler. En seriös köpare, och även vi som säljare, vill givetvis veta fastighetens ekonomi.

Förvaltningens rekommendationer (december 2021) att ingen försäljning eller långvariga arrendeavtal ska ske innan planprogrammet blir färdigt 2023 saknades också i handlingarna.

Mikael Persson påstår i sin insändare att det kommer att ta många år innan planprogrammet blir färdigt, men vi litar på förvaltningen som anser att det blir färdigt nästa år.

Annons

Vi har tidigare konfronterat den liberala ledningen i vår kommun rörande spridandet av osanningar, då detta har resulterat i att våra medlemmar har blivit hotade. Att som arvoderad nämndordförande sprida osanningar om förtroendevalda som engagerar sig på sin fritid tyder på bristande respekt för andra politikers åsikter, tvärtemot den uppförandekod som Mikael Persson (L) och övriga gruppledare har ställt sig bakom.

Vi vill se en faktabaserad debatt där alla partier berättar om vad de vill – och – avstår från att tolka och recensera andra partiers politik. Det har vi nog av inom region- och rikspolitik. Låt oss uppträda som vuxna och föredömen i kommunpolitiken!

För Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Lena Dafgård och Per Ranch

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy