Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Hur kan politikerna tro att äldreomsorgen ska fungera med så omfattande resursbrist?"

Kjell Reinerdal skriver i en insändare om resursbrist inom äldreomsorgen i Nynäshamns kommun.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Statistik visar tydligt att äldreomsorgen i Nynäshamns kommun har för lite resurser, menar Kjell Reinerdal. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bild: TT

Annons

Det har skrivits en del om hemtjänsten/äldreomsorgen under våren. Om arbetsmiljöproblem, sjukskrivningar och underskott i budgeten och att man utreder varför det har gått snett. Faktum är att personalen inom äldreomsorgen har jobbat under extrem resursbrist i många år. De senaste fyra åren har i princip tre personal fått göra fyra personers jobb. Hur kan nån tro att det inte skulle krascha?

Annons

Sveriges Kommuner och Regioner samlar in statistik om befolkningen och de offentliga verksamheterna i Sverige som presenteras i en databas på webben, kolada.se. Den kan vem som helst söka i och hitta info om sin kommun.

Annons

Om man söker på Nynäshamn och kollar hur mycket kommunen har lagt årligen på äldreomsorgen under de senaste 20 åren kan man få fram ett diagram med kurvor som visar hur många procent dyrare eller billigare äldreomsorgen blev jämfört med den så kallade referenskostnaden.

Nynäshamn håller sig i närheten av referenskostnaden fram till 2009. Därefter stryps resurserna dramatiskt. Sedan 2018 ligger den nere på minus 25 procent. En fjärdedel har försvunnit.

Nynäshamns kommun prutar bort en fjärdedel av den summan och  bedriver äldreomsorg med det som blir kvar. Förändringsledare och analyser i all ära, men kan nån förklara varför det inte skulle bli sjukskrivningar och arbetsmiljöproblem med de förutsättningarna?

Hur ligger vi till i förhållande till andra kommuner då? På kolada.se går det lätt att få fram sådana jämförelser. Där kan man se att Nynäshamn är snålast i landet.

Jag vänder mig nu till er beslutsfattare som ligger bakom budgeten för äldreomsorgen under de senaste 10 åren. Ni måste uppenbarligen tycka att det är alldeles rimligt att lägga sig 20-25 procent under SKRs referensvärde. Ni måste ju ha en vision om att "Det här borde funka!".  

Jag frågar er: Hur tänker ni er det dagliga arbetet i äldreomsorgen där tre personer i princip får göra fyra personers jobb, dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år? Hur föreställer ni er att personalen gör, rent praktiskt och konkret, i arbetet - i mötet med brukarna -  för att kompensera för er skapade resursbrist?

Detta är ingen retorisk fråga utan jag är uppriktigt nyfiken och vill veta.

Kjell Reinerdal

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy