Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaVetenskapskrönikor

Henrik Scander
Ostron och champagne – är det verkligen gott?

När jag var liten var jag ett fruktansvärt barn. I alla fall för mina föräldrar som fick utstå min matvägran och matfobi.

Jag åt inget som var grönt eller i samma konsistens som sås, inte godis som var svart eller smakade lakrits och inga milda ostar.

Men framför allt – inget smör. Denna lista skulle kunna bli hur lång som helst, men jag förskonar er.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Under min uppväxt skojade släkten om min knappa förmåga att utrycka min måltidsönskan ”icke smör, bara lingon”. Idag är situationen något förändrad, även om jag fortfarande aldrig har smör på mackan.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan