Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
"NIF behöver förutsättningar att ge ungdomar en värdefull fritid!"

Styrelsen i Nynäshamns IF Fotboll riktar i en insändare kritik mot Nynäshamns kommun.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nynäshamns IF Fotboll anser att Nynäshamns kommun måste bli bättre på att sköta Kvarnängens IP. Foto: Jenny Måhlgren/Nynäshamns IF

Annons

Under pandemin har utmaningarna för alla idrottsföreningar varit stora. Vi i Nynäshamns IF Fotboll har ändå lyckats samla allt fler barn och ungdomar och våra tränare och ledare har gjort ett fantastiskt jobb för att erbjuda verksamhet utifrån de förutsättningar som getts. Vi har haft en covid-säker Nifen-cup, tjejcamp och åtskilliga träningar med kreativa lösningar. Då föräldrar och publik under långa perioder inte kunnat vara på plats vid träningar och matcher har allt hängt på våra ledare.

Under vintern har styrelsen lagt många timmar på att renovera hela cafeterian på Kvarnängen, vi har lyckats få ett herrlag till föreningen och vi har fått pengar från Stockholms fotbollsförbund för en satsning på att behålla och locka tjej-spelare till föreningen. Framtiden ser ljus ut och vi har längtat efter vår nystart! Men på grund utav hanteringen av konstgräsplanen så har vi nu ingen träning att erbjuda. Vi har anpassat oss och kommunicerat uppdaterade tidsplaner sedan i november. Men nu är det ett faktum; vi hade ingen plan till säsongspremiären.

Annons

Annons

Nynäshamn är en stad som lockar många barnfamiljer från länet. Att kunna erbjuda en värdefull fritid är en viktig parameter och här vill, kan och ska vi i Nifen fotboll vara en positiv tillgång! Vi behöver förutsättningar att kunna vara det!

Vi är många föreningar och idrotter som har behov av inomhustider och många av våra lag har stått utan träningsmöjligheter under vintern och föreningen har själva ordnat med fantastisk träning hos en av våra sponsorer. Vi måste nu få löften om att den här vinterns förutsättningar var ett bottenrekord som aldrig, aldrig kommer att upprepas och att kommande säsongen kommer bli bättre än någonsin.

För att säkerställa bra förutsättningar för junior- och seniorfotboll i Nynäshamn vill Nynäshamns IF Fotboll:

• Att de värmeslingor som är nergrävda under konstgräsplanen snarast kopplas på med restvärme från ishallen för att säkerställa bra träningsförutsättningar för kommande vintrar.

• Gör en upprustning av Estö IP för att ge möjligheter till spontanfotboll och extraträningar.

• I dag tränar tappra lag i leran och med vallar på ”planen” för att få träna med boll. Det är inte värdigt en stad som Nynäshamn.

• För att kompensera de intäktsbortfall som drabbar föreningen när vi inte har intäkter från cafeterian och tappade medlemsintäkter från spelare som nu lämnar bör ingen planhyra debiteras för 2022.

Annons

• Anordna en invigningsfest för spelarna i Nifen fotboll när planen är färdig!

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till våra systerföreningar Ösmo GIF och Sorunda IF som på ett mycket solidariskt och generöst sätt justerar träningstider för att ge Nifen-spelarna speltid på planerna i Ösmo och Sorunda!

Ett stort tack även till föräldrar och ledare som hjälps åt för att skjutsa runt spelarna i hela kommunen för att få till roliga och utvecklande fotbollsträningar. Snart är vi tillbaka och förhoppningsvis med förutsättningar för en blomstrande föreningen för kommunens unga fotbollslirare!

Jenny Måhlgren, Joakim Seldahl och övriga styrelsen för Nynäshamns IF Fotboll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan