Annons

Annons

Annons

Läsartext
Starka resultat av unga friidrottare

Ungdomar från Ösmo Nynäs FIK presterade bra under Svealandsmästerskapen.

Text

Detta är en läsartext.

Liam Jergander och Lisa Palmheden stoltserar med minnestallrikarna de fått som belöning för sina prestationer. Foto: Ösmo Nynäs FIK

Annons

Trettonåringarna Liam Jergander, Lisa Palmheden och Elin Strandberg blev för en tid sedan uttagna att representera Stockholms distrikt i Svealandsmästerskapen. Liam i kula, Elin i höjdhopp och kula och Lisa i tre grenar: 60 meter, 200 meter och längdhopp.

När tävlingarna avgjordes i Södertälje för en tid sedan kunde Liam inte delta då evenemanget krockade med en basketmatch för Nynäshamn BBK. Elin och Lisa försvarade dock klubbfärgerna med den äran.

Annons

Annons

Elin vann höjdhoppstävlingen på utmärkta 1.51 och kom på 22:a plats i kula med 8.45. Lisa nådde B-final på 60 meter med 8.70, men avstod denna för att koncentrera sig på längdhoppet. Där slutade hon på en fin femte plats med nya personbästat 4.78 meter. Lisa sprang även 200 meter på 28.65, vilket räckte till en åttonde plats. Elins och Lisas prestationer hjälpte Stockholmsdistriktet till en överlägsen seger före Uppland, med Västmanland på en tredje plats.

Dessa tre ungdomars resultat, tillsammans med 11-åriga Nova Westmans, har varit på en historiskt hög nivå. Liams 10.88 i kula, Elins 1.52 i höjdhopp och Lisas 28.65 på 200 meter är det bästa som presterats inomhus i kommunens historia (utifrån kända resultat) i deras åldersklass. Nova har presterat på samma nivå i sin klass i två grenar, men utomhus i somras: 400 meter (76.44) och höjdhopp (1.25).

Johan Jergander, Ösmo Nynäs FIK

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan