Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Därför avslutar Villaägarna i Nynäshamn sin verksamhet"

Villaägarna i Nynäshamn berättar i en insändare om varför man efter 87 år väljer att lägga ned verksamheten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Rolf Qviberg och Rolf Lindqvist är engagerade i Villaägarna i Nynäshamn, som nu ska lägga ned sin verksamhet.

Bild: Carina Albin

Annons

Den 27 mars och den 10 april höll Villaägarna Nynäshamn sitt sista årsmöte och medlemsmöte på Skärgårdshotellet i Nynäshamn.

En 87-årig ideell förening har gått i graven. Föreningen bildades 1935 och har varit en lokalförening under Villaägarnas Riksorganisation sedan 1952 med sina omkring 300 000 medlemmar/hushåll. Villaägarna Nynäshamn hade som mest cirka 2 200 medlemmar för att i dagsläget vara endast cirka 1400.

Annons

Annons

Villaägarna Nynäshamn var en av Sveriges största lokalföreningar och valdes 2013 till årets förening. Om det och om vår utlåningsverksamhet skrev NP om i februari.

Föreningen har under 2000-talet varit aktiv i frågor såsom fastighetsskatten som var en av huvudfrågorna i valet 2006. Dom höga energipriserna har varit ständigt aktuella. Speciellt under 2006 då vi kritiserade överpriser från elbolagen men även de höga energipriserna 2009–2010 där föreningen var mycket aktiv i frågan. Villaägarna Nynäshamn har även varit kritisk till den nya VA-taxan 2014. Föreningen har, ända tills nu, fungerat som remissinstans i kommunala frågor rörande nybyggnationen i kommunen.

Alla medlemmar kommer nu att bli direktanslutna medlemmar till Villaägarnas Riksorganisation med alla de möjligheter och förmåner som finns där.

Utlåningsverksamheten som vi bedrivit har varit unik. Den har nu avslutats. Villaägarna Nynäshamn materielpool skall succesivt avyttras under 2022. Hur det skall ske skall den interimsstyrelse som valdes på årsmötet besluta om. All materiel skall i första hand gå till våra medlemmar. Överskottet från föreningen skall, enligt årsmötesbeslut, skänkas till tre ideella organisationer.

Årsmötet den 10 april avslutades med kaffe med dopp där många minnen från de gångna åren ventilerades. Alla tyckte det var synd att föreningen upphörde men hade samtidigt förståelse för situationen som på intet sätt är unik i samhället idag.

Interimsstyrelsen, Villaägarna Nynäshamn

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy