Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
"Kommunen beklagar att konstgräsplanen inte är klar"

Nynäshamns kommun skriver i ett insändarsvar om den försenade konstgräsplanen på Kvarnängens IP.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Konstgräs på Kvarnängens IP.

Bild: Carina Albin

Annons

Svar på NIF:s insändare den 21 april.

Tack NIF för er insändare om konstgräsplanen på Kvarnängens IP. Även vi på kommunen har varit frustrerade över att konstgräsplanen ännu inte är färdigställd. Det förklarade vi på mötet när vi träffade er för att reda ut alla frågetecken den 26 april. Vi berättade då också om hur upphandlingen och genomförandet av projektet gått till.

Annons

Annons

När projektet drog igång i november 2021 var prognosen från entreprenören som utför arbetet att planen skulle vara färdig inom ett par veckor. Men på grund av flera olika faktorer försenades starten, bland annat gick maskinen som tillverkar själva konstgräset sönder. Det gjorde att projektet satte igång senare än tänkt och därför fick avbrytas när det precis påbörjats då det blivit för kallt ute och tjäle bildats i marken vilket gjorde att mattan inte kunde fästas på korrekt sätt.

Från kommunens sida har vi vid ett flertal tillfällen legat på entreprenören för att påskynda arbetet så att planen skulle kunna börja användas till säsongsstart. Men tyvärr har det inte varit möjligt.

Vi har nu fått återkoppling från vår entreprenör som meddelar att planen borde vara färdigställd inom kort. När slutbesiktning är avklarad och planen redo att användas kommer kommunen att bjuda in till en invigning av planen.

Det är naturligtvis olyckligt att den här långa perioden utan konstgräsplan drabbat er ekonomiskt. Kommunen kommer att se över hur vi kan kompensera er ekonomiskt för detta. På mötet bestämde vi att vi kommer återkomma till er på ett uppföljande möte den 10 maj.

Vi hoppas att detta ger er svar på de flesta av era frågor och funderingar. Vi ser fram emot att ha en fortsatt dialog med er om Kvarnängens IP.

Claes Kilström, fastighetschef

Hans-Martin Akleye, kultur- och fritidschef

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan