Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Kollektivtrafiken i Sorunda borde planeras bättre"

Anders Johansson skriver i en insändare att busstrafiken i Sorunda är dåligt planerad.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns ganska många busslinjer som går genom Sorunda. Men samordningen mellan dem är dålig, anser Anders Johansson.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Det påpekas ständigt från våra kommunpolitiker att vi ska resa mer kommunalt. Men hur ser det egentligen ut utanför stadskärnan? Hur ser det ut för en Sorundabo som vill ta sig till Stockholm?

Vi som bor i Sorunda har en mängd bussar som alla sammanstrålar i Spångbro 783, 729, 848, 856, 858. Och det ser ju jättebra ut på pappret. Men hur fungerar det i praktiken?

Annons

Idag finns ingen samlad informationsskylt i Spångbro som talar om när bussarna ska avgå. Det finns inga informationsskyltar ute på linjerna heller. Det minsta man kan begära är väl att det ska finnas en infoskylt vid ändhållplatserna och i Spångbro?

Annons

Pendeltåget är huvudlinjen som alla bussar ska serva resenärerna med. Pendeltåget har ju 30 minuters trafik. Men för Sorunda så gäller 60-minuterstrafik. Varför?

Idag finns busslinjerna 783 och 858. De går genom delar av Sorunda samtidigt och konkurrerar om samma passagerare, som ansluter till samma tåg. Varför inte dela på dessa linjer så att de passar varje tåg? Då får vi i Sorunda också 30-minuterstrafik som de övriga i kommunen.

Idag finns inte ett enda parti som driver, rent praktiskt, frågan om bättre kommunikationer för Sorunda. Jovisst alla säger i princip samma sak rent slentrianmässigt. ”Vi har en ständig dialog med SL”.

Men det är ju inte det vi resenärer vill höra. Vi vill ha mer praktisk verkstad, så resultat syns. Exempelvis informationsskyltar.

Anders Johansson, Sorunda

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy