Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Kommunen måste satsa på Backlura"

Oppositionsrådet Patrik Isestad (S) skriver i en insändare om behovet av ett allaktivitetshus på Backlura i Nynäshamn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nynäshamns kommun behöver satsa på Backlura, anser oppositionsrådet Patrik Isestad (S).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Vi ska bryta segregationen och stoppa kriminaliteten. Samhället har varit för svagt med svaga resurser till polisen, till skolan, till socialtjänst. Med för svaga lagar för att beivra brott och motverka sociala problem och för svaga insatser för att bryta långvarig arbetslöshet. Så ser problemet ut.

Brottsligheten utgör ett hot mot hela det demokratiska samhället och ska bekämpas med alla medel. Det är när tron på framtiden går förlorad som gängen och våldet blir ett alternativ. Vi ska bekämpa brotten, men också brottens orsaker.

Annons

Annons

Det effektivaste sättet att hindra unga människor att välja kriminalitet är att erbjuda något som är bättre: en bra utbildning, något meningsfullt att göra på fritiden, ett första jobb, möjlighet att flytta hemifrån. En framgångsrik brottsbekämpning förutsätter tidiga förebyggande insatser och hela samhällets engagemang.

Därför kommer Socialdemokraterna satsa på att öppna ett allaktivitetshus i Backlura. Vi behöver en plats där boende, föreningsliv och kommun kan samlas för att utbyta idéer och samtala kring utvecklingen av området.

Patrik Isestad (S), oppositionsråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy