Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Ovärdig käftsmäll mot personalen i hemtjänsten"

Åke Svelander vill i ett insändarsvar rikta beröm till personalen i den kommunala hemtjänsten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hemtjänstpersonalen ska hyllas. Inte få en käftsmäll, i form av en insändare, anser skribenten. Foto: Pontus Lundahl/TT

Bild: TT

Annons

Svar på insändare i NP angående kommunala hemtjänsten.

Jag vet att samtliga aktörer inom hemtjänsten samt hemsjukvården i kommunen gör sitt yttersta för att vi ska ha det bra. Jag är själv brukare sedan några år och det är den kommunala hemtjänsten som sköter om mig. Har även trygghetslarm och även där en suverän bemanning, alltid lika glada och trevliga när jag behöver deras hjälp.

Annons

Ni ger er på mina fina vänner helt utan grund. Och påståendet att en springer och en sitter och filosoferar i bilen, det är bland det dummaste jag hört.

Annons

Jag har beslut om insatser och har ett morgonbesök och en på kvällen där man på mitt initiativ ringer och kollar ifall jag behöver någon hjälp. Och oftast är det att jag inte behöver någon assistans, men det känns tryggt att dom ringer.

Denna fantastiska personal är värda mer än en käftsmäll, som insändaren var.

En morgon var det enligt uppgift 16 medarbetare på morgonmötet. Man hade dubbelbemanning i bilarna, jag fick ett relativt sent besök på morgonen. Jag är oftast positiv när man kommer eller ringer, vid besöken så tackar jag för hjälpen, vet att dom har jobb enligt mitt beslut, men att visa tacksamhet och respekt är gratis.

Och jag gör ingen skillnad, på vare sig ålder, kön eller nationalitet. Alla ska behandlas med respekt. Istället för att tro att ni vet hur det fungerar, ta kontakt med hemtjänsten och be att få följa med under ett pass. Helst när dom jobbar 7-22.

Åke Svelander, brukare

Annons

Annons

Till toppen av sidan