Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Vi vill bygga ett samhälle som håller ihop"

Oppositionsrådet Patrik Isestad (S) skriver i en insändare om planeringen av nya bostäder i Ösmo.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraterna tycker inte att platsen intill Ösmo station är lämplig för bostadsbygge.

Bild: Ellinor Molin

Annons

Bostäder för unga och fler bostäder i synnerhet är viktigt för ett samhälle som växer och tror på sig själv. Nynäshamn har det bästa att erbjuda människor som vill slå ner sina bopålar och kommunen behöver bättre arbeta med att skapa fler bostäder för unga människor.

Därför går Socialdemokraterna till val på att Nynäshamnsbostäder ska garantera en bostadsgaranti för unga mellan 19–27 år som stått i bostadskö i minst 2 år.

Annons

Annons

Det aktuella bostadsprojektet med markanvisningsavtal intill Ösmo station har en olycklig placering. Ösmo kommer framtill 2030 att utvecklas till det dubbla och invånarantalet kommer mångdubblas. Därför kommer parkeringsplatsen behövas men också utökas då Ösmo är en utpekad landsbygdsnod som ska ge service till samtliga medborgare i och runt om kring Ösmo.

Socialdemokraterna är också oroade för att bostadsprojektet skulle skapa problem för en framtida utbyggnad av dubbelspår för pendeltåget. Ösmo utvecklas Socialdemokraterna menar att en större utveckling av Ösmo som samhälle kommer att ske och att det i dag saknas grundläggande utredningar för att göra Ösmo till en trivsam trädgårdsstad.

Vi Socialdemokrater har länge, tillsammans med föreningslivet, jobbat med något som heter framtidens Ösmo och vi ser behovet av förskolor, skolor, bostäder för både unga och äldre och nu finns det en möjlighet för att göra det här rätt och vi kan erbjuda en ny plats för detta projekt. En plats närmre centrum, simhallen eller sporthallen, det är så vi bygger ett samhälle som håller ihop.

Det är också viktigt att transportsystemet i hela regionen fungerar och att infrastrukturen har ett flöde som gör att människor känner sig trygga men det ska också vara enkelt att parkera bilen och ta pendeln till exempel och därför måste den här platsen användas till just parkeringar.

Annons

Intill den infartsparkering som exploatören efterfrågat så kommer det också framgent byggas små lägenheter vid busstorget och utöver det tillkommer även flerfamiljshus som kommer vara anpassade för smålägenheter. Dessa kommer vara hyreslägenheter.

Patrik Isestad (S), oppositionsråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan