Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Därför sa SD nej till bygget vid Ösmo station"

Johann Wolf (SD) skriver i en insändare om varför Sverigedemokraterna röstade nej till det planerade bostadsbygget vid Ösmo station.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bokoop har byggt kooperativa hyresrätter i Nykvarn. Men ett liknande projekt i Ösmo har stoppats.

Bild: Mathias Jonsson

Annons

Sverigedemokraterna röstade nej vid fullmäktige den 12 maj till byggnationen vid Ösmo station som företaget Bokoop planerade. Därmed föll projektet. Orsaken till vårt avslag berodde väsentligen på något annat än de andras partiernas skäl.

Vi håller med de andra oppositionspartierna om att det vore olyckligt att begränsa antalet parkeringsplatser vid stationen. Men det finns ett annat och tyngre skäl. Vi befarar att risken skulle vara stor för sociala problem i bostäder av den här typen i ett relativt oattraktivt läge. Det faktum att lägenheterna hade ämnat ingå i ett så kallat bostadskooperativ tror vi inte har någon större betydelse. Projektet har marknadsförts som studentbostäder men vi tror inte att efterfrågan på sådana bostäder är särskilt stort i Ösmo. Istället hade vi nog fått andra boende som hade kommit in via Stockholms bostadskö.

Annons

Annons

Nynäshamns kommun måste vara på sin vakt. Områden som officiellt klassas som utsatta områden finns i alla grannkommunerna Botkyrka, Haninge och Södertälje. Det är väldigt viktigt att se till att sådana områden inte etableras i Nynäshamn. Vi har motionerat om att kommunen i all sin verksamhet bör beakta risken för uppkomsten av dåliga områden.

Vi tror att Ösmo bör utvecklas mycket varsamt för att minimera risken för problem och säkerställa invånarna bästa livskvalité. Vi anser att Bokoops tänkta bygge utgjorde en stor och onödig risk. Därför röstade vi nej.

Johann Wolf, gruppledare, Sverigedemokraterna

Annons

Annons

Till toppen av sidan