Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Handens närakut ska utvecklas, inte avvecklas"

Daniel Adborn (L) och Amelie Tarschys Ingre (L) skriver i en insändare om Handens närsakut.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Över 31 000 patienter fick hjälp på närakuten förra året, många av dessa från Nynäshamn", skriver Daniel Adborn (L) och Amelie Tarschys Ingre (L).

Bild: Helene Skoglund

Annons

Liberalerna är Stockholmsregionens sjukvårdsparti. Under den gångna mandatperioden liksom tidigare har vi arbetat för att öka tillgängligheten till vården för invånare i hela länet. Vårdköer ska bekämpas och väntetider kapas.

Närakuten i Handen är en viktig pusselbit för detta. Över 31 000 patienter fick hjälp på närakuten förra året, många av dessa från Nynäshamn. Om oppositionspartier i stället fått bestämma, och Handens närakut riskerat att stängas, hade majoriteten av dessa besök i stället behövt hamna på länets redan idag högt belastade sjukhus, samtliga längre bort från Nynäshamn. Detta hade i praktiken bara lett till vårdköer, och till längre resvägar till vården för Nynäshamnsborna.

Annons

Annons

I dag har Stockholmsregionen 11 närakuter. Fler är på väg tack vare liberal politik. Inte bara denna utbyggnad hotas av oppositionen, utan också de närakuter som redan idag fungerar och bidrar till att korta köer och öka tillgänglighet till akutvården i hela länet.

Att fortsätta satsa på vårdcentraler och fler husläkare för att garantera alla den nära vården, att öka antalet vårdplatser för att stärka den avancerade vården, samt att värna närakuterna som ett viktigt mellansteg mellan sjukhusen och husläkarna – det är det liberala svaret på väntetider och vård efter behov. Det arbetet har pågått under den gånga mandatperioden, och med förnyat stöd i september kan den liberala vårdpolitiken fortsätta krympa köerna och öka Nynäshamnsbornas närhet till vården.

Valet till regionfullmäktige handlar om tillgänglig vård, personliga läkarkontakter, och din valfrihet. Detta hotas av en opposition som inte är enig om mycket – utom på en punkt där harmoni tycks råda i budskapet: att det är politiken, inte du, som ska ta viktiga beslut om din hälsa.

Liberalerna står i kontrast mot denna bakåtsträvande politik. Vi är Stockholmsregionens sjukvårdsparti. Med nytt förtroende från Nynäshamn fortsätter vi bygga framtidens vård. Och vi räddar Handens närakut.

Daniel Adborn (L), kandidat till regionfullmäktige

Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande regionstyrelses innovations- och utvecklingsutskott och regionrådskandidat

Annons

Annons

Till toppen av sidan