Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Medborgarna måste veta att hjälp finns att få"

Centerpartiet i Nynäshamns kommun skriver i en insändare om behovet av ambulanssjukvård.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det är av största vikt att boende i Nynäshamns kommun, såväl permanentboende som sommarboende och även besökare, kan känna sig trygga när de vistas här", skriver Centerpartiet. Foto: Johan Nilsson/TT

Bild: TT

Annons

Snart börjar sommarlovet och även semestertider. Nynäshamns kommun tillhör de kommuner i landet som under sommaren får många fler boende och även många turister besöker vår skärgårdskommun.

Det är av största vikt att boende i Nynäshamns kommun, såväl permanentboende som sommarboende och även besökare, kan känna sig trygga när de vistas här. Skulle någon allvarlig olycka inträffa, eller ett hastigt, allvarligt, sjukdomsfall, då måste vederbörande snabbt kunna komma till akutsjukhus. Både Huddinge sjukhus (eller Karolinska sjukhuset i Huddinge som det heter numera) och Södersjukhuset ligger tämligen nära. Men det hjälper inte om ambulansen är för långt borta.

Annons

Annons

I februari i år kom ett så kallat prio 1-larm om ett barn i ett livshotande tillstånd, och då fanns ingen ambulans på plats i Nynäshamn. Närmaste var 30 minuter bort. Det som hade hänt var att Nynäshamns ambulanser var på ”passning” i Haninge. I stället blev Nynäshamn, som är en stor kommun, helt utan.

Det självklara är att, som det faktiskt var tidigare, att Nynäshamn ständigt har en ambulans i beredskap. Under sommarhalvåret är antalet invånare i kommunen dubbelt så stort. Då är det extra viktigt att det finns resurser på plats, då fler personer i kommunen ger en procentuellt högre risk för behov av ambulans.

Det är också av största vikt att det finns bra möjligheter att landa en ambulanshelikopter i Nynäshamn, och därför bör pengar i Regionen snarast öronmärkas för att få till stånd en helikopterplatta.

Centerpartiet i Nynäshamn

Maria Gard Günster, gruppledare

Peter Wennerberg, ordförande

Eva Wennerberg, ordförande Sorundaavdelningen

Solveig Sigridsdotter Thörnblom, politisk sekreterare

Annons

Annons

Till toppen av sidan