Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Nynäshamn riskerar att få ett utsatt område"

Johann Wolf (SD) skriver i en insändare om riskerna med utsatta områden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det vore mycket beklagligt om Nynäshamn skulle få ett utsatt område", skriver Johann Wolf (SD). Foto: Claudio Bresciani/TT

Bild: TT

Annons

Tyvärr har vi nåtts av nyheter om att Nynäshamn har kommit i den akuta riskzonen för att få ett utsatt område. Tillbud med skottlossning har ägt rum i kommunen, nu senast i Backlura. Det är kriminella gäng som gör upp om rättigheter.

Det här är tyvärr inte förvånade. Så kallade utsatta områden med gängvåld och skjutningar finns numer i större del av landet, även runt om Nynäshamn såsom Södertälje som Botkyrka och Haninge. Det vore mycket beklagligt om Nynäshamn skulle få ett utsatt område. Det skulle leda till stor otrygghet, problem och kostnader.

Annons

Annons

Vi har troligen ännu chansen att motverka den här utvecklingen men det är mycket bråttom att detta prioriteras. När en kommun väl har fått ett sådant område så är det nästan omöjligt att bli av med det. Skolor får dåligt rykte och fastighetsvärden raseras.

På nästa kommunfullmäktige den 16 juni så behandlas en motion som vi sverigedemokrater har skickat in. Den bär titeln ”Utvärdera och följ upp möjligheterna att värna Nynäshamn ifrån utsatta områden”. Vi anser att det är mycket viktigt att kommunen tar beslut att prioritera detta arbete i alla sina verksamheter. Särskilt viktigt är att analysera kommande bostadsområden ur denna aspekt. Är risken avsevärd så bör sådana områden inte komma till stånd.

För Sverigedemokraterna Nynäshamn

Johann Wolf, gruppledare

Annons

Annons

Till toppen av sidan